≡ Menu

Computerproblemen en eenvoudige oplossingen.

Het overkomt iedereen wel eens, tijdens het opstarten vertoont de computer problemen. Een programma houdt op met werken of vertoont een raar gedrag. Het is haast onoverkoombaar als u een computer heeft. Het is ook zo eenvoudig om het systeem te beschadigen. In dit artikel verzamelen we een reeks van computerproblemen met als doel u snel op weg te helpen om deze problemen zo snel en eenvoudig mogelijk op te lossen.

Stap 1 bij het oplossen van computerproblemen: pc opschonen

computerproblemen oplossen

In heel veel gevallen worden pc problemen veroorzaakt door slecht of door het ontbreken van computer onderhod. Een computer heeft geregeld een opschoon beurt nodig om goed te blijven functioneren.
Er zijn een aantal onderhoudsstappen die u zelf kunt uitvoeren met behulp van  programma’s die Microsoft aanbiedt in het besturingssysteem. Maar sommige elementen binnen Windows kunt u alleen opschonen met speciale programma’s. Als u computerproblemen heeft, raadt ik u aan om altijd te beginnen met een opschoonbeurt. Ik raad u aan het artikel: de computer opschonen te lezen.

Vervolg stappen om computerproblemen aan te pakken:

Als u computer schoon is en het probleem is niet opgelost hebben we hier onder een overzicht van veel voorkomende computerproblemen. Staat uw probleem er niet bij, laat dan een commentaar achter.

 • Runtime error
  Heeft u tijdens het gebruik van de computer een runtime error? Dan raad ik u het artikel: Runtime error overzicht aan.
 • Dll error
  Veel voorkomend probleem. Tijdens het opstarten of bij het aanroepen van een bepaalde functie wordt u een foutmelding getoond. Van missing dll tot een corrupte dll.
 • Hardware problemen
  Een harde schijf die niet goed werkt? Grafische kaart die performance problemen heeft of het geluid van de computer doet het niet meer. Veel problemen zijn gerelateerd aan de drivers die ze aansturen. Meer informatie vindt u op: drivers actualiseren.
 • Computer loopt vast
  Een computer kan om veel redenen vast lopen en is een probleem die soms erg lastig is om te op te lossen. Het hangen van de computer zorgt er soms voor dat u niet instaat bent om nog het probleem te analyseren nog om het op te lossen. Door Windows in de veilige modus op te starten kunt u een systeem herstel uitvoeren, in de hoop zo dit computerprobleem op te lossen.Dit soort problemen zijn echter eenvoudig te voorkomen. Door regelmatig de computer op te schonen en te onderhouden voorkomt u dit soort computerproblemen. Meer informatie: computer loopt vast.
 • Csrrs.exe fouten
  Csrrs.exe is een proces dat vaak in aanmerking wordt gebracht met virus besmettingen of trojan horses. Het is dan ook niet raar dat genoeg mensen problemen hebben met dit proces. Csrss kan zich soms heel raar gedragen en alle processortijd in beslag nemen.
  In het artikel: Csrss.exe vind u meer informatie over hoe u problemen met dit proces kunt oplossen.
 • Problemen met bestanden. Vaak is het niet mogelijk om bestanden te openen door Windows DLL problemen. Een ander probleem dat vaak voorkomt is het per ongeluk wissen van belangrijke bestanden. Verwijderde bestanden terughalen is gelukkig mogelijk.
 • Problemen met verstopte malware? Veel malware houdt zich koest en rustig, toch maakt uw computer traag. Verwijder malware met de beste virusscanner en vertrouw niet op alleen de bijgeleverde Microsoft antivirus pakketten. Bent u tevreden over uw antivirus software? Vraag dan eens een ‘second-opinion’ aan. Het inzetten van een ‘second-opinion’ malware scanner wordt aanbevolen door security experten. De MalwareBytes Anti-Malware oplossing is een van de beste oplossingen voor het vinden en verwijderen van verstopte malware op uw computer.

computer problemenTIP: Er bestaan ook software pakketten die instaat zijn om u computer op te schonen en te repareren. Het voordeel van zo’n software pakket is dat u met behulp van een klik op de knop alle belangrijke onderhoudstaken in één keer worden uitgevoerd. U hoeft geen computer ervaring te hebben. Wilt u meer weten over dit soort totaal oplossingen, bekijk dan eens PC Keeper.

Wij hopen u op deze manier u op weg te helpen bij het oplossen van uw computerprobleem.

Conclusie:

Computerproblemen oplossenDe computer opschonen lost de meeste computerproblemen op. Maar soms zijn er specifieke problemen die een speciale actie nodig hebben om ze op te lossen. Een runtime error, dll errors en hardware problemen zijn enkele goede voorbeelden daarvan.

Bron: Hardware problemen, Computer problemen oplossen, RunTime Error, Computer reageert traag.