≡ Menu

Csrss.exe op de pc een virus kan besmetting zijn!

Csrss.exe is een belangrijk proces in het besturingssysteem, Windows. Csrss.exe is de afkorting voor Microsoft Client-Server Runtime Server Subsystem en is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de Windows console besturing en het afsluiten van het UI gedeelte van Windows.
Csrss.exe path in WindowsSoms gedraagt dit proces zich heel raar, neemt heel veel processor tijd in beslag en soms als Csrss.exe niet goed werkt, kan dat leiden tot het beroemde blauwe scherm van Windows. Het is dan ook niet raar dat veel mensen het proces verdacht vinden, en dat is niet onterecht want Csrss.exe wordt vaak gemanipuleerd door een virus.

Aanbevolen: computer diagnose scan met de SpyHunter!

Csrss.exe neemt veel processor tijd in beslag

Als Windows gestart wordt, merkt u al snel dat er iets mis is. De processor, ook wel CPU genoemd, van de computer gaat enorm te keer. Als u in Windows vervolgens de processen bekijkt, ziet u dat Csrss.exe bovenaan de lijst staat en bijna 100% van de CPU tijd in beslag neemt. Als u probeert Csrss.exe af te sluiten merkt u dat Windows dat niet toe laat. Dit komt omdat, zoals eerder werd vermeld, dit proces een cruciale rol heeft binnen Windows.

U zou de volgende stappen kunnen uitvoeren om te bepalen wat de oorzaak is van dit probleem:

  1. Een virusscan om te bepalen of de computer besmet is:
    Omdat dit proces veel in aanmerking wordt gebracht met veel verschillende typen virussen is het verstandig om als eerst eens de pc te scannen. Een virus, spyware, trojaan, wormen en veel andere type van malware kunnen namelijk dit gedrag veroorzaken. Heeft u geen goed antivirus programma, dan raad ik u Hitman Pro aan.  U kunt meer informatie over dit programma vinden op: selectie beste virusscanners.
  2. Het Windows Register controleren
    Het Windows register is een ander sleutel element binnen Windows. Het register wordt bij elk proces intensief gebruikt, daardoor is het niet vreemd dat het Windows register een belangrijke vinger in de pap heeft bij elk type probleem.
    Ik raad u aan het Windows register te scannen met een registry cleaner. Een scan is gratis en het helpt u om inzicht te krijgen naar de status van uw computer. Aanbevolen: Scan hier gratis uw computer met Regcure Pro.

Als uw pc geen virus besmetting heeft en het Windows register is schoon en stabiel, zou u eens een algemene opschoon beurt kunnen maken. De volgende resources zouden u kunnen helpen bij het verder analyseren en oplossen van het probleem:

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan nodig u uit om een commentaar achter te laten op deze pagina!

Bronnen: Csrss.exe WikiPedia, Process info (Csrss.exe). Gerelateerde artikels: msmpeng.exe & mrt.exe