≡ Menu

DRIVER SCANNER

Waarom is een driver scanner handig?

Driver scannerDe reden waarom men een driver scanner wil testen, heeft te maken met het volgende probleem: er worden zoveel belangrijke driver updates uitgebracht voor uw Windows computer dat u zelf niet de tijd heeft om alle drivers en de betreffende driver updates in de gaten te houden. Het bijhouden van uw drivers en de bijbehorende driver updates, bijvoorbeeld van uw pc videokaart, doet een driver scanner automatisch voor u. Deze software maakt snel een overzicht van alle drivers op uw computer en geeft aan welke drivers op uw computer een update nodig hebben. Om dit vast te stellen maakt een driver scanner gebruik van een online driver bibliotheek vanwaar de laatste driver update wordt opgezocht en ter installatie wordt aangeboden. Het netjes automatisch bijhouden van de drivers bespaart u veel tijd en voorkomt computer problemen, met bijvoorbeeld met uw videokaart, en mogelijke crashes door haperende oude drivers. Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare driver scanner, raden we u aan om de Advanced System Optimizer van Systweak eens te bekijken. Kijk, het is helaas zo dat verrouderde Windows stuurprogramma’s uw pc kunnen vertragen en uw systeem minder stabiel maken.

Hoeveel verouderde stuurprogramma’s hinderen uw computer?

driver scanner voor verouderde drivers

Download hier een driver diagnose scan & een algehele systeem checkup!

computer driver scan

driver scanner

Als het gaat om de driver scanner in de Advanced System Optimizer dan kunnen we u vertellen dat deze Microsoft Certified Partner o.a. beroemd is geworden vanwege hun online driver bibliotheek. U kunt er van zeker zijn dat de drivers van deze beroemde bibliotheek betrouwbaar en correct zijn. Bovendien heeft deze software veel prijzen gewonnen.

De voordelen van een driver scanner?

driver scanner review

Belangrijkste voordeel van een driver scanner laat zich uitdrukken in de volgende vraag: waarom moet ik mijn drivers actualiseren? Drivers zijn kleine software applicaties die ervoor zorgen dat uw besturingssysteem kan communiceren met alle hardware devices die in uw computer zitten of aan uw computer zijn verbonden, zoals bijvoorbeeld:

•    Geluids- en Videokaarten
•    Moederbord & BIOS, USB, Modem & netwerk adapters
•    Monitor, mouse, keyboard, CD/DVD
•    & other plug and play devices

Zoals alle software, zo ook uw Windows stuurprogramma’s  krijgen nieuwe updates en upgrades van de fabrikanten voor het verwijderen van foutjes, het bieden van extra functionaliteit en het verbeteren van de algemene prestaties van het hardware device in en aan uw computer. Wanneer u uw deze drivers niet actualiseert, kan dat pc problemen  opleveren zoals haperingen, vertragingen of erger nog complete computer crashes. Een driver scanner zorgt ervoor dat u alle correcte updates heeft voor uw stuurprogramma’s en dus bespaart u veel tijd en mogelijke ergernis. Hieronder ziet u een overzicht van de Advanced System Optimizer die een driver scanner bevat in de optimize module. Trouwens deze uitstekende software is gewoon in het nederlands beschikbaar.

driver scanner in de ASO software

Met de Smart PC Care scan worden niet alleen de drivers gecontroleerd, maar in feite de gehele gezondheid van uw systeem en bevat vele hulpmiddelen om meer uit uw computer te halen.

computer driver scan

driver scanner award

Voorkomen is beter dan genezen!

Deze driver scanner test is gratis en is ook in een Nederlandse versie beschikbaar. Een driver scanner is bovendien technisch relevant en een kleine investering waard. Aangezien driver Met een driver scanner actualiseert u drivers in één klik.updates en nieuwe versies een mogelijke driver compatibliteitsprobleem kan veroorzaken m.b.t.  uw huidige werkende drivers onder uw actuele versie van Windows, is het niet altijd zo zinnig om zelf als handmatig te controleren, de juiste driver te vinden en te installeren van uw hardware fabrikant. Nog heeft u de tijd om dit handmatig weer te gaan herhalen voor al uw andere drivers: muis driver, videokaart driver, usb drivers, geluidskaart drivers, moederbord driver, etc…. u voelt het wel aankomen, u loopt onnodig risico en we nemen aan dat u uw tijd voor wel wat anders wilt besteden dan te zoeken naar driver updates en vervolgens te hopen dat de betreffende nieuwe installatie geen problemen oplevert. Vandaar dat het essentieel is dat u ook eerst een backup kopie maakt van uw drivers.

Dit nu doet driver scanner in de Advanced System Optimizer voor uw. Aangaande de status van deze software: “Systweak heeft als Certified Partner het bewezen vermogen klanten te bedienen op het hoogste niveau in een cultuur van geloofwaardigheid en betrouwbaarheid, terwijl het tegelijkertijd technische expertise, strategisch denkwerk en leidende technologie laat zien.

Test hier de Advanced System Optimizer van Systweak

beste driverscanner

driver scanner review

U wilt deze driver scanner & pc optimalisatie software met een concurrent vergelijken?

1. Een ander product is de Advanced Systemcare software. Deze bevat ook een driverscanner: Advanced Systemcare Nederland

2. U kunt ook een echte specialist gebruiken. Deze zorgt alleen voor de drivers en de rest niks. Een goed voorbeeld van een pure driver scanner is de Driver Genius: Lees hier een review over de Driver Genius.

3. Lees een complete review over PC Health Advisor die deze goede driver scanner bevat.

We hopen dat deze informatie over een driver scanner en Windows stuurprogramma’s (=drivers) goed heeft geholpen. Voor meer informatie over dit onderwerp lees meer op de computer opschonen doe je zo!

Auteur –