≡ Menu

Pc langzaam na formateren van de computer

Bijna iedereen heeft wel eens een probleem gehad met zijn computer. Soms is het probleem makkelijk op te lossen en soms is het erg ingewikkeld omdat het probleem een gevolg is van meerdere problemen. Het gevolg van deze verzameling problemen zijn ook vaak vaag, een trage computer, een pc die op sommige gevallen hangt, een traag internet etc.

Trage computer en oplossingenDoor dat het probleem uit meerdere problemen bestaat, kost de oplossing soms wat meer tijd. Veel mensen trekken dan, te snel, aan de noodgreep. Zij kiezen voor een complete herinstallatie van de computer. Deze drastische optie, waarbij je alle data en programma’s van je computer verwijderd, is niet altijd nodig. Als je computer langzaam is, bepaal dan in welke richting het probleem zich vind. Met behulp van het artikel: trage computer kunt u een snel een richting bepalen waar u de oorzaak moet zoeken en hoe u een trage pc kunt oplossen.

Als u kiest voor het her-installeren van uw computer wordt alles op uw computer gewist. Dit heeft voordelen, de computer is helemaal opgeschoond, maar ook nadelen. Doordat de mensen vaak niet bewust zijn van deze nadelen, krijg ik vaak de vraag: mijn computer is langzaam zelfs na het formateren. In dit artikel bespreken we de oorzaak van dit probleem.

Een trage computer na het formateren.

Het formateren van uw computer helpt u wanneer u niet meer weet hoe een pc probleem kunt oplossen. U begint met een schone lei. Maar toch zijn er nog vaak mensen die na het formateren klagen. Deze klachten zijn vaak gerelateerd aan de pc performance. Hoe kan dat?
Als u een trage computer heeft na het formateren dan moet u het probleem zoeken in:

  1. Windows Updates
    Als u Windows heeft geïnstalleerd heeft u niet de laatste versie van OS. In oude versie zitten nog vaak problemen die opgelost zijn in de zogenaamde service packs. Ik raad u aan download alle Windows updates en installeer ze.
  2. Hardware drivers
    Nadat u opnieuw Windows heeft geïnstalleerd werkt uw systeem met de drivers die Windows mee levert. Dit zijn niet de specifieke hardware driver voor uw hardware component. Zorg er altijd voor dat u de drivers installeert die meegeleverd zijn door de hardware fabrikant.

Veel mensen hebben een trage pc en snappen niet waardoor dat komt. Dat is goed te begrijpen omdat het systeem gewoon lijkt te werken. Het werkt ook, maar op halve kracht. Omdat het update en installeren van drivers best een klus, raad ik u een driver scanner aan. Een driver scanner is een tool die het actualiseren van uw hardware voor u automatisch en veilig uitvoert.

We kunnen samenvattend zeggen, als u een trage computer heeft na formateren, controleer als eerst of alle hardware drivers correct zijn geïnstalleerd!

Gerelateerde links: Trage Computer, Windows Services vertragen computer, Virus besmetting maakt computer traag. Voor onze Franstalige bezoekers, kunnen we ook het artikel PC Lent aanbevelen als een bron van informatie over hoe u een langzame computer sneller kunt maken.