≡ Menu

Pc traag vanwege virus besmetting

Het komt heel vaak voor: u start de computer op, goh wat raar wat duurt het opstarten van Windows lang… En als Windows eenmaal is opgestart lijkt alles langzamer te gaan dan de dag te voren. U heeft een trage computer! Het eerste wat altijd doen, is proberen te herinneren wat we laatste keer met de computer hebben gedaan. Dit is vaak best moeilijk omdat we zoveel activiteiten op de computer uitvoeren dat het bijna onmogelijk om alles te herinneren. Maar ik kan u één ding vertellen, als uw computer opeens traag is geworden, dan heeft het internet of het instaleren van een gedownload programma er zeker iets mee te maken.

computer traag door virusEen virus verspreid zich meestal via het internet. Veel mensen denken dat een computer alleen besmet kan raken als men een attachment van een email opent. Helaas is dat niet zo. Uw pc kan al besmet raken door het bezoeken van een website, waarvan u geen idee heeft dat deze tijdens uw bezoekt een malware op uw computer installeert. Een ander veel voorkomende besmettings kanaal zijn programma’s die gedownload worden via het internet. Programma’s die door hackers zijn aangepast om uw systeem aan te passen zodat zij later in uw computer kunnen rond kijken (Torjans). Virussen maken een computer ontzettend traag! Als u het vermoede heeft dat uw computer besmet is met een virus, voer dan direct een virus scan uit. Soms denkt u, ik heb mijn pc al gescand op virussen en die heeft niks gevonden. Dan is de vraag, heeft u een gratis virusscanner gebruikt? Veel gratis producten werken met oude virus definities en vinden nieuwe virussen pas heel veel later. Ze werken met een informatieachterstand en missen daardoor een hele boel. Investeer in de beste virusscanner voor het opsporen van verstopte malware op uw computer!

Een trage computer door een virus, wat nu?

In het artikel: trage computer, wordt uitgebreid ingegaan om van een trage pc een sneller te maken. Maar indien uw computer besmet is met een virus zijn veel van deze tips nutteloos.

beste virusscanner1. Het eerst wat u moet doen is uw computer scannen met een goed antivirus product. Ik raad u SpyHunter software aan. Deze biedt een complete bescherming en is een bedrijf die veel investeert in het vinden en oplossen van nieuwe virussen. Als na de virusscan blijkt dat uw computer besmet is dan is het verwijderen van het virus kinderspel. Maar als het virus wordt verwijderd blijft vaak de schade.

2.Virussen staan bekend om zich te nestelen in het Windows register. En een fout in het register kan tot veel problemen leiden. Dus zodra uw computer vrij is van virussen, controleer het Windows register. Zie meer informatie in het artikel: register opschonen. Want soms is het verwijderen van een virus alleen, niet genoeg om een trage computer sneller te maken.

Gerelateerd artikel:

Gerelateerde links: Microsoft Antivirus,  Gratis Virusscanner, Trage Computer, Panda Antivirus, Windows Services vertragen computer, Pc langzaam na formateren.