≡ Menu

LAPTOP & COMPUTER OPSCHONEN

Waarom moet ik de laptop en de computer opschonen?

Er zijn verschillende oorzaken die uw computer vervuilen, Windows problemen opleveren en die het noodzakelijk maken om uw computer onderhoudsbeurten te geven (net zoals we dat met de auto doen). Als u niet uw computer onderhoudt, zal deze trager worden. Dit geldt zowel voor Windows en Mac systemen. Dit geldt zowel voor laptop, notebook of desktop pc’s. Als u pc problemen heeft en weet niet goed wat er mis is, is het verstandig om te beginnen met een computer opschoon beurt.

90% van alle problemen worden veroorzaakt niet of slecht computer onderhoud!

Welk besturingssysteem wilt u opschonen?

Ik heb een PC met Windows Ik heb een Mac systeem.
Een Windows PC  Een Mac systeem

Wilt u een Windows laptop of desktop computer opschonen?

Windows computer opschonenEen trage Windows computer is vaak onnodig. Investeer in uw Windows computer en maak uw computer eens schoon anders zullen de prestaties afnemen. Hier bespreken we de belangrijkste onderhoudsbeurten voor het opschonen van uw systeem en het verbeteren van haar prestaties. Is dit makkelijk mogelijk? Laten we het eens bekijken….(trouwens, deze informatie is alleen van toepassing voor systemen met Windows).

Onderhoudsbeurt 1. De computer opschonen van Malware

Wanneer van toepassing?

Pc opschonen van virus en malwareUw computer kan gemakkelijk geïnfecteerd raken door Malware wanneer u geen aandacht besteedt aan de beveiliging van uw pc.  Malware zit vaak onzichtbaar gekoppeld aan internetsites die u bezoekt of in bestanden verstopt die u krijgt via (vooral spam) email. Malware, in de vorm van bijvoorbeeld een bepaalde virus, trojan of keylogger, probeert toegang te krijgen tot privacy gevoelige informatie op uw computer. Persoonlijke passwords en bankgegevens zijn niet meer veilig. Helaas, met vaak zeer ernstige gevolgen voor uw computer (trage computer, traag internet etc.) en uw algehele internet privacy.

Aanbevolen: Ook hier geldt, de pc opschonen, spam filteren en verborgen malware verwijderen met een goed anti-malware programma ofwel virusscanner. Heeft u nog geen virusscanner? Evalueer dan een anti-malware totaaloplossing, die bijvoorbeeld ook een spamfilter met een antivirus en antispyware scanner heeft. SpyHunter is een van de meest gebruikte anti-virus software. Dit programa is in staat om alle malware en virussen van uw computer te vewijderen en de schade te repararen.

Bepaal met SpyHunter of uw computer besmet is met malware.

Download en installeer SpyHunter en alle virus en malware wordt van uw computer verwijderd.

Ten slotte, raden we u ook aan om belangrijke informatiebronnen te raadplegen gespecialiseerd op het gebied van pc veiligheids-vraagstukken zoals US-CERT en de Waarschuwingsdienst.nl van de Nederlandse overheid. Tenslotte, niet vergeten uw nieuwe software updates van Windows te installeren. Dit zal u helpen met het preventief vermijden dat complexe malware zoals een Trojaans Paard makkelijk uw systeem zal kunnen besmetten.

Onderhoudsbeurt 2. Het windows register opschonen

Het Windows Register opschonen.Het Windows Register is het brein van uw pc. In het register worden alle configuraties en instellingen van Windows, programma’s en uw gebruikers account bewaard. Het register wordt intensief gebruikt en speelt een sleutel rol in het goed functioneren van een computer. Als het Windows register vervuild raakt of raakt beschadigd heeft dit direct gevolgen. Een beschadigd of vervuild register, vertraagt het opstarten van Windows en van programma’s drastisch. Ook resulteert een beschadigd register vaak in software en dll-fouten. Het opschonen van het register is een belangrijke taak om u de computer gezond en snel te houden. Het is belangrijk om het register schoon te maken met software die gemaakt is door Microsoft erkende partners. Deze moeten namelijk voldoen aan de Microsoft eisen voor het ontwikkelen van goede software. Het Windows register is zeer fragiel en het opschonen van het register moet u alleen doen met software van Microsoft goedkeurde en erkende partners. Wat is een goed software merk voor het opschonen van het register?  Een aantal kandidaten springen er tussen uit: de Pc Keeper (pure cleaners) en de PC Keeper (veel meer snufjes).

Lees hier hoe u het Windows register kunt opschonen en het belang van een schoon register.

Het programma PC Keeper

De fabrikant van dit programa heeft met PC Keeper vele lovende referenties en recensies gekregen. Met PC Keeper zult u een goed gereedschap in uw handen hebben om uw Windows register te beheren en te optimaliseren. De computer opschonen met de PC Keeper zal eenvoudig zijn. We bevelen u aan om een gratis Windows register scan uit te voeren omdat dit geregeld nodig is om uw pc prestaties op peil te houden door preventief fouten te repareren. Hoeveel pc fouten zitten er in uw Windows register? Wat maakt u computer traag? Hoeveel schade heeft uw pc register al opgelopen? 

pc opschonen

De status van uw computer kunt u gemakkelijk vaststellen.

Klik hier om PC Keeper te downloaden en te instaleren. Eenmaal geinstalleerd wordt uw computer gronding onderzocht.

”Voorkomen is beter dan genezen!”

computer opschonen met software

Onderhoudsbeurt 3. De pc opschonen van verouderde stuurprogramma’s.

Waarom van toepassing?

Uw computer heeft vele verschillende hardware onderdelen die afhankelijk zijn van software (drivers ofwel stuurprogramma’s) voor de communicatie met het Windows besturingssysteem. Deze Windows drivers kunnen verouderd raken en de boel vertragen door vervelende errors. PC opschonen van verouderde driver met behulp van driver management software of wel een driver scanner is vaak de gemakkelijkste oplossing om deze onderhoudstaak te automatiseren en driver problemen mee op te lossen en te voorkomen. U zou een driver scanner specifiek hiervoor kunen aanschaffen om deze taak voor u te doen. Verstandiger en goedkoper is om te overwegen om te investeren in een completere oplossing voor het opschonen van de computer. Twee goede en bekende merken die goede driverscanners bevatten zijn PC Keeper (bevat dus ook een driver scanner) en Pc Health Advisor.

computeropschonenmeteendriverscanner

Aanbevolen: Een driver scan, bepaal of uw pc werkt met verouderde drivers.
Download Pc Health Advisor en voer een gratis driverscan uit.

Onderhoudsbeurt 4. De computer opschonen van vertragende instellingen.

Waarom van toepassing?

Er zijn genoeg factoren, instellingen en processen die op uw computer snelheid een negatieve impact hebben. De vermogens van uw computer en de systeem bronnen die uw computer tot zijn beschikking heeft kunnen worden aangetast door verscheidene factoren, zoals bijvoorbeeld te veel software die mee opstart met uw Windows besturingssysteem. Dit heeft een negatieve impact op de PC snelheid.

Aanbevolen: Voor meer informatie omtrent het begrip pc snelheid kunt u de volgende pagina eens bekijken – pc sneller maken – of u bent welkom om een gratis computer speed ofwel snelheid test uit te voeren met Pc Mechanic software om te kijken naar wat uw computer op dit moment vertraagt en hoe u de pc versnellen kunt op een eenvoudige manier.

Onderhoudsbeurt 5. De computer opschonen van harde schijffragmentatie

Waarom van toepassing?

Fragmentatie van de hacomputeropschonen-hardeschijfdefragmenterenrde schijf, dat wil zeggen de interne verbrokkeling van de opgeslagen bestanden op uw harde schijf, is een veel voorkomend euvel. Om vertraging bij openen en opslaan van bestanden te voorkomen, dient u minimaal eenmaal per jaar de harde schijf te defragmenteren. Dus, uw pc opschonen van harde schijf verbrokkeling en u merkt meteen het verschil!

Aanbevolen: Harde schijffragmentering is een langzaam en sluipend proces. Het is belangrijk om uw harde schijven in goede staat te houden en af en toe te defragmenteren. Het defragmenteren van uw harde schijf zal uw computer sneller maken. Het defragmenteren kunt u ook makkelijk doen met Pc Health Advisor. Meer informatie over het onderhouden van de harde schijf kunt u vinden op de pagina: computer opschonen defragmenteren.

Onderhoudsbeurt 6. De pc opschonen van register vervuiling.

Waarom van toepassing?

Het regelmatig verwijderen van oude software en het vaak installeren van nieuwe software en applicaties zal het interne Windows register vervuilen. Hierdoor zullen de pc prestaties van uw computer afnemen. Een ander signaal van Windows register vervuiling is het verschijnen van foutmeldingen bij het installeren van nieuwe software, of het opstreden van software laad & download fouten en de z.g. Windows DLL problemen.

pc opschonenDe onderhoudstaak die nodig is om deze ergernissen te voorkomen, wordt vaak aangeduid met de term ‘register opschonen’. Het register ofwel het Windows register is het hart van uw pc. Het opschonen ofwel cleanen van het vervuilde Windows register is een must om de levensduur van uw computer te verlengen en vooral om plezier te behouden bij het gebruik ervan. Het is toch een grote ergernis om te werken of te wachten op een slecht presterende, trage computer. Voor het opschonen van de computer register, kunt u overwegen om een pure registry cleaner te testen. Een van de beste registry cleaners die ontwikkeld zijn de volgende: Pc Keeper.

Zoals gezegd.  De makers van Pc Keeper i een van de bekendste en betrouwbaarste merk voor utility software. Ze hebben een registry cleaner ontwikkeld die door de meeste Windows gidsen is beschreven geworden als de beste op de markt. De Pc Keeper is de beste keuze wanneer uw het register wilt opschonen.

Controleer het Windows Register op fouten m.b.v. Pc Keeper

Download en installeer.

Tuneup verisign secured

 Voor meer informatie raden we u aan om de review over deze registry cleaner te lezen en daar ook te testen en te vergelijken met de Regclean Pro (ook een pure cleaner):

  1. Registry Reviver Review
  2. Regclean Pro

Het computer opschonen van register fouten en rommel kunt u ook doen met de Regcure Pro. Deze software is meer compleet dan de Registry Mechanic en bevat meer gereedschappen om uw computer volledig mee te onderhouden en schoon te maken. Deze software is ontwikkeld door Paretologic, een Microsoft Gold Vendor. Het nadeel van deze software is dat deze alleen in het engels beschikbaar is. Wanneer dat een probleem is, is het beter om de al eerder genoemde Advanced System Optimzier te testen. De computer opschonen kunt u het beste en het grondigste doen met deze software:

Meer informatie over het opschonen van het Window register kunt u op deze pagina vinden: Register opschonen.

Mac opschonen

Mac computer versnellenHet opschonen van een Mac is totaal anders dan het opschonen van een Windows systeem.
Het besturingssysteem werk op een andere manier waardoor elk OS andere problemen geeft.
Een traag systeem is een van de meest voorkomend problemen en ook een van de meest lastige.
Het opschonen van het Mac systeem is dan een van de meest aanbevolen stappen.

Meer informatie kunt u vinden op: Mac opschonen.

Wij selecteren kwaliteit software voor PC onderhoud & stabiliteit & gezondheid!

PcSnellerMaken.nl heeft de beste software die op dit moment op de markt verkrijgbaar is voor u geselecteerd en maakt gebruik van op dit vlak gevestigde namen en producten. De gedownloaden producten werken gegarandeerd, eenvoudig, effectief en snel. Bent u tevreden over de resultaten tijdens de test, neem dan een onderhoudslicentie af tegen een zeer gereduceerd tarief. Alle genoemde onderhoudsbeurten maken daar apart deel van uit. Uw pc is in veilig en werkt optimaal door regelmatige bewaking en onderhoud anders zullen de pc prestaties afnemen.

Gerelateerde links: Computer schoon? Nu sneller maken!, Computer Clean UpComputer en verwijderen virus, Beste VirusscannerComputer opschonen –