≡ Menu

MAC OPSCHONEN DOE JE ZO!

Mac opschonenZeker, een mac opschonen zorgt er voor dat je mac weer lekker werkt en sneller reageert. Heb je nog niet gemerkt dat je mac trager wordt naarmate je deze langer in gebruik hebt? Ik weet het, het klinkt vervelend en zeurderig, maar ik heb ook uiteindelijk moeten inzien dat een mac computer steeds trager wordt. Een mac opschonen van allerlei rommel en andere digitale troep die we oplopen doordat we er zo intensief gebruik van maken is nodig.

Hoe kan ik dan een mac opschonen?


Handmatig kun je natuurlijk een hoop zelf doen
. Ik had helaas niet de tijd hiervoor en ben vervolgens onderzoek gaan doen welk programma mijn mac netjes op de achtergrond kan verzorgen en schoonmaken. Wat ik al snel merkte is dat doordat mac zo populair is geworden, elke software kerel wel een mac clean up programmaatje aan je probeert te slijten. De correcte term, leerde ik later, is mac utility software. Dit is software die gereedschappen bevat voor het opschonen, optimaliseren en sneller maken van een mac. Nou goed, de kwaliteit en betrouwbaarheid liet de wensen over en ik werd steeds wantrouweriger. Het internet is prachtig, maar de overvloed van allerlei praatjes en misinformatie maakt je soms volledig in de war. Ik besloot dus d.mv. een aantal kernvragen het kaf van het koren te scheiden. Dit waren mijn vragen:

  1. Hoelang is het bedrijf al actief met de ontwikkeling van de betreffende mac software?
  2. Wat zeggen de klanten en experts over de betreffende mac software?
  3. Wat krijg ik voor mijn centjes wanneer ik een goed mac utility programma koop?
  4. Welke klantenondersteuning wordt er gegeven? 

hoe kan ik het beste mijn mac opschonen?Om eerlijk te zijn, dit was niet zo makkelijk om te doen. Vele software ontwikkelaars voor mac computers richten zich op maar een aantal zaken. Vandaar dat ik de laatste vraag heb breder heb opgepakt: welke mac programma kan mijn mac opschonen, optimaliseren, beveiligen en beschermen. De vraag naar een mac utility totaaloplossing met o.a. mac file recovery gereedschap en ook een specifieke Mac virusscanner programma. Daarnaast zou het mooi zijn als ik echte ondersteuning zou kunnen krijgen bij problemen en gewoon vragen over mijn mac.  Kijk, wanneer je verschillende mac applicaties en programma’s aanschaft voor verschillende doeleinden, ben je uiteindelijk zeer duur uit. Dus, welke fabrikant kan mij het meeste leveren voor de beste prijs?  Die vraag ga ik nu voor je beantwoorden…

Wat zijn de beste mac opschonen programma’s?

Goed, ik zal het nu korter houden. Ik hoop dat je begrijpt dat ik veel heb nagedacht hiervoor. Dus, na veel onderzoek en vergelijkingen heb ik uiteindelijk twee programma’s geselecteerd. Om de objectiviteit te waarborgen, verwijs ik naar twee nederlandse recensies die hierover geschreven zijn:

  1. Kromtech Mackeeper Review (bevat  o.a. een zeer goede virusscanner voor mac, anti-diefstal module, file recovery module & echte technische ondersteuning van Apple techneuten).
  2. MacReviver Review (bevat alle belangrijke gereedschappen van de Mackeeper, alleen geen antivirus en daarom ook zeer prijswaardig. De beste alternatief als je op zoek bent naar een echte mac cleaner en optimizer.
  3. MacPaw CleanMyMac 2 Review (bevat minder gereedschappen dan de Mackeeper en geen echte technische ondersteuning, is wel goedkoper aangezien je minder voor je geld krijgt)

Ik geef geen conclusie over deze software programma’s die oorpsronkelijk ontwikkeld zijn voor het mac opschonen eenvoudig te maken. Beide programma’s zijn naar mijn mening zeer goed. Kwestie van smaak en voorkeur. Mijn lezers mogen zelf bepalen welk programma het beste is. Heb je zelf evaringen met mac utility software? Laat het me weten door het plaatsen van een opmerking hieronder of deel te nemen aan de Google+ Mac opschonen discussie!

Maak uw Mac direct schoon met MacKeeper.

Download en installeer MacKeeper direct op uw Mac voor een grote schoonmaak beurt.

Vverisign secured

Bronnen:

 

Auteur:   –  Hoe kan ik het beste mijn Windows Computer Opschonen?