≡ Menu

Windows versnellen

Wie wil nu niet Windows versnellen? Het is wel een echte uitdaging!
Voordat u  kunt starten met het versneller van uw computer, dient u eerst uw computer op te schonen. Lees daarvoor vooraf het artikel: Computer opschonen . Voorwaarde voor versnellen is dat de sleutelelementen in Windows, zoals het Window Register, zonder fouten werken.

Windows versnellen

Windows optimaliseren

Omdat Microsoft Windows als een standaard pakket aanbiedt en dit pakket bruikbaar moet zijn voor een brede doelgroep, inclusief professionele gebruikers,  kunnen aanpassingen van Windows,  toegesneden op uw eigen gebruik, aanzienlijk meer rendement opleveren.
U kunt Windows versnellen op twee manieren, handmatig en automatisch.

Bij het automatisch optimaliseren maakt u gebruik van tune-up software, een programma speciaal ontwikkelt om de maximale performance uit uw pc te halen. Het voordeel van tune-up software is dat u totaal geen pc ervaring nodig heeft en u met behulp van één klik de meest optimale configuratie van Windows krijgt. Met het gebruik maken van deze software bespaart veel tijd en voorkomt u bovendien fouten die gemaakt kunnen worden bij het handmatig optimaliseren. Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar de pagina: tune-up software.

Handmatig Windows optimaliseren is best een klus, maar wel leuk om te doen.
Met elke optimalisatie stap versnelt u Windows een beetje. Het zijn nooit grote stappen, maar alle  stappen samen maken een grote stap.
Advies: maak een systeem back-up voordat u begint met het uitvoeren van de optimalisatie stappen met het oog op onherstelbare fouten!
Omdat de optimalisaties stappen voor elke Windows versie een beetje anders zijn, hebben we de stappen ingedeeld per Windows versie.

Selecteer uw Windows versie:
Windows 7 sneller maken

Heeft u vragen of suggesties om Windows te versnellen, dan bent u welkom om een commentaar onderaan de pagina te plaatsen.

Gerelateerd artikel: