≡ Menu

Windows 7 sneller maken

Windows 7 ,ontwikkeld door Microsoft en de opvolger van Windows Vista, heeft een team van experts dat zich heeft toegelegd op het verbeteren van de opstartsnelheid van het programma. Windows 7 is dan ook een stuk sneller is geworden dan Windows Vista.

Microsoft Windows 7 sneller maken

Maar zoals bij alle versies van Windows, kunt u Windows 7 toch nog sneller maken. Dit kunt u doen door Windows te optimaliseren. Vooral de wat oudere computers hebben problemen om Windows 7 goed en snel te laten draaien. Vooral deze computers hebben  veel baat bij het optimaliseren.

Windows 7 pc diagnose

Op deze pagina vindt u een aantal optimalisatie stappen die u zelf kunt uitvoeren.  Maak, alvorens u met die stappen begint, eerst een back-up van uw systeem. Zo kunt u, indien er iets fout gaat, altijd het systeem weer herstellen. Het eigenhandig optimaliseren van Windows 7 kost wel nogal wat tijd omdat iedere stap zorgvuldig uitgevoerd dient te worden. Het duurt ook wat langer voordat u resultaat merkt omdat het systeem per gemaakte stap telkens slechts een beetje versnelt.
Als u uw pc zonder veel gedoe en problemen wilt versnellen, dan raad ik Tune up software zoals de Advanced System Optimizer aan. De Advanced System Optimizer bestaat uit programma’s die gespecialiseerd zijn in het optimaliseren van Windows, ontwikkeld voor gebruikers zonder computer ervaring. Wilt u weten wat er mis is met uw Windows 7 systeem en zien wat u precies kunt doen om deze weer schoon te maken en te optimaliseren?

Windows 7 sneller maken tips

Download en instaleer Pc Mechanic voor een gratis Windows 7 diagnose.

Windows 7 optimaliseren en versnellen

Wat kunt u in Windows 7 versnellen?

Opstarten in Windows 7 sneller maken

Als u de opstarttijd van Windows 7 vergelijkt met die van Windows Vista, dan is Windows 7 eigenlijk al super snel. Maar na verloop van tijd gaat het opstarten toch steeds langzamer. Dat kan veroorzaakt worden door een aantal factoren. In het artikel: Windows 7 sneller opstarten, vindt u uitleg en tips om het startproces te versnellen.

Windows 7 sneller maken

Meer geheugen met ReadyBoost UAC uitschakelen
ReadyboostEen belangrijke factor in de performance van de computer is de hoeveelheid beschikbare vrij geheugen. Naarmate het geheugen voller wordt, reageert uw computer langzamer.
Uitbreiden van het geheugen kan in dat geval een goede optie zijn om Windows sneller te maken. Het instaleren van nieuwe hardware is niet altijd  eenvoudig, maar dankzij ReadyBoost hoeft u zich daarover niet meer druk  te maken. Door middel van een USB stick kunt u het geheugen snel en eenvoudig uitbreiden.
UAC desactiverenUAC staat voor gebruikersaccount beheer. Het doel van UAC is u zelf meer controle te geven over welke processen toegang mogen krijgen tot belangrijk core elementen in Windows. Met behulp van deze controle hoopt Microsoft de beveiliging van Windows te verbeteren. Nu blijkt echter dat met het gebruik van UAC de beveiliging niet wezenlijk verbeterd wordt en dat bovendien het gebruik van UAC uw pc behoorlijk trager maakt. Het uitschakelen van deze functionaliteit kan dus bijdragen aan een beter presterend systeem.
Activeren van ReadyBoost in Windows 7 UAC uitschakelen
 
Direct het verschil merken met een  Windows die geoptimaliseerd is? Uitzetten van het Aero theme
Windows 7 in één keer sneller makenHet is echt ongelofelijk om het verschil te merken tussen een Windows, dat geoptimaliseerd is en een standaard Windows installatie.
Als u handmatig Windows versnelt, kan het een hele tijd duren voordat u een verbeterde performance ziet.
Maar dankzij Pc Mechanic kunt u met één muis klik u computer opschonen, actualiseren, repareren en versnellen!
Windows aero desactivieren om windows 7 te versnellen.Window 7 zit grafisch fantastisch in elkaar. Prachtige vensters, effecten om het gevoel van interactiviteit te bevorderen en een overzichtelijke manier van het presenteren van schermen. Deze grafische weergaven worden verzameld onder de naam Aero theme. Al dit moois heeft echter een zwaar prijskaartje, het vreet geheugen en het gaat zwaar ten kosten aan de pc performance.
Door het Aero theme niet te gebruiken heeft u meer resources beschikbaar waardoor andere programma’s sneller kunnen werken.
Download en instaleer Pc Mechanic en versnel Windows! Aero in Windows 7 uitzetten.
 

 

Ik raad u ook aan om het artikel: Windows 7 sneller opstarten, te lezen. Het grote voordeel van tune-up software is dat  in één keer alle mogelijke optimalisaties worden uitgevoerd. Een goed voorbeeld van zo’n tool is naast de PC Keeper, en Pc Keeper.

Geschreven door  – Google+ opmerkingen over Windows 7 sneller maken

Bronnen: register cleaner, computerproblemen.