≡ Menu

Computer opschonen van virussen

Als u merkt dat u een trage computer heeft is het een goed idee om eens te controleren of de pc besmet is met een virus. In de meeste gevallen wordt een computer traag doordat de computer vervuild is. Maar nadat u de virus besmettingcomputer heeft opgeschoond en het probleem niet verholpen is, wordt het tijd om naar andere mogelijke oorzaken te kijken. In dit artikel bekijken we de invloed van een virus besmetting op de computer performance en hoe u uw computer kunt opschonen van virussen.

Is mijn computer besmet met een virus?

Als de computer traag is, dan is het belangrijk om te bepalen of uw computer besmet is met een virus. Want als de pc besmet is, is het opschonen van het virus cruciaal. Als het virus actief blijft is elk willekeurige actie om de computer sneller te maken nutteloos.

virus verwijderenHoe kan ik de computer opschonen van virussen? Heel simpel met een goed antivirus programma of beter gezegd, de beste virusscanner van 2013 en 2014. Ik schrijf expres met een goed antivirus programma omdat er veel slechte op de markt te vinden zijn, meestal zijn dat de gratis versies. Deze slechte antivirus programma’s werken met oude virus definities en beschermen alleen maar een klein gedeelte. Als u de computer wilt opschonen van virussen met zo’n virusscanner komt u er slecht vanaf, omdat deze virusscanner het virus niet kan detecteren. En als het virus niet gevonden kan worden dan kan die natuurlijk ook niet verwijderd worden. .

Gebruikt u een gratis antivirus programma? Scan dan uw systeem eens met een professioneel antivirus software zoals [antivirustool]. Als deze virusscanner ook niks vind kunt u er zeker van zijn dat uw computer niet besmet is. Is uw pc besmet, dan kunt u heel eenvoudig uw computer opschonen van deze malware. Maar let wel op! Het verwijderen van een virus is de eerste en belangrijkste stap, maar als eenmaal het virus verwijderd is, is de aangerichte schade nog niet opgelost. Omdat een virus normaal gesproken veel schade aanricht in het Windows Register moet deze schade hersteld worden. Dit proces wordt ook wel het opschonen van het Windows register genoemd. Een antivirus programma kan u daar niet bij helpen.

Na virus verwijdering nog steeds een trage computer?

Het komt geregeld voor dat nadat het virus verwijderd is dat de computer nog steeds traag is of dat zelfs bepaalde functionaliteiten niet meer werken. Dit komt omdat het virus zich op verschillende plaatsen heeft genesteld. Een virusscanner verwijderd het virus maar kan niet de ontstane schade herstellenMerkt u dat uw computer na het verwijderen van het virus nog steeds traag is, controleer dan het register op schade. Dit kunt u doen met behulp van een Registry Cleaner. Een klein handig programmaatje dat instaat is het register te analyseren op fouten en rommel en vervolgens het register kan opschonen en optimaliseren.

Ik wil u aanraden om altijd nadat een virus verwijdering een complete schoonmaak te houden op de computer. Zo onderhoud u uw computer en hersteld u eventuele schade veroorzaakt door virussen of spyware. Meer informatie kunt u vinden op: computer opschonen waarin wordt uitgelegd hoe u handmatig uw computer kunt opruimen.  U kunt er ook voor kiezen om een software te gebruiken die voor u de computer schoon maakt en actualiseert.

Daarnaast, wanhoop niet wanneer de virus bestanden van uw computer heeft verwijderd. Verwijderde bestanden terughalen is mogelijk met goede data recovery software. Het komt vaak voor dat malware bestanden steelt en verwijdert van een besmette computer.

Bron: