≡ Menu

Computer opschonen en sneller maken

Het doel: de computer sneller maken, wordt eigenlijk automatisch bereikt als men de computer een opschoon beurt  geeft. De computer opschonen bestaat uit een aantal onderhoudstaken. Natuurlijk maakt niet elke stap de computer merkbaar sneller, maar zijn wel noodzakelijk om later een flink performance boost te kunnen geven.

computer opschonen en sneller maken

Computer opschonen en sneller maken

In dit artikel willen ons richten om het sneller maken van de computer, nadat de pc al helemaal is opgeschoond en zonder errors werkt. Voor een uitgebreide beschrijving van de onderhoudstaken raad ik u het artikel: computer opschonen te lezen.

Pc sneller maken

Zoals al is aangeven in de introductie is het opschonen van de computer essentieel voor het verbeteren van de computer performance. De basis, dat wil zeggen: hardware drivers, het Windows register en de harde schijf, moeten goed en snel functioneren. Als de basis niet goed is valt de computer niet sneller te maken.

Op welke manieren kan men de pc sneller maken?

  • Hardware wijzigen of uitbreiden
    Een nog al dure investering waarbij de gebruiker nodige pc ervaring nodig heeft.
  • Windows tuning
    Een goede optie voor de wat ervaren computer gebruikers. De meeste taken zijn eenvoudig en vrij wel zonder risico’s. Het nadeel is dat er veel tuning stappen ondernomen moeten worden wil de performance verbetering merkbaar zijn.
  • Software gebruiken die automatisch de computer optimaliseert

Een oplossing waarbij met een muisklik de computer wordt geoptimaliseerd. Direct performance winst, maar het nadeel is dat aan deze programma’s een prijskaartje hangt.

Voor het handmatig tunen van Windows raad ik u het artikel: Windows sneller maken aan. Hier vind u een aantal tips om de Windows te optimaliseren.

Wilt u liever meteen resultaat en zonder gedonder de pc performance verbeteren?
Dan raad ik u [maintenancetool] te bekijken en het gratis te proberen.