≡ Menu

Computer traag door hardware problemen

Zoals iedereen weet zit een computer vol met hardware componenten. Elk component verantwoordelijk voor een specifieke taak. Al deze componenten worden aangestuurd door het operating systeem van Microsoft, Windows. De software die verantwoordelijk is voor het aansturen van deze apparaten zijn drivers. Als een apparaat niet goed functioneert of werkt met oude drivers kunt u last hebben van een trage computer.

Trage computer sneller makenIn dit artikel bespreken we hoe u kunt bepalen of uw computer traag is doordat de computer werkt met oude drivers en geven tips hoe u van een trage computer een snelle kunt maken door eenvoudig weg de drivers te actualiseren.

Is mijn pc traag door het feit dat de computer werkt met oude drivers?

De levenscyclus van een driver is kort. Wat vandaag nieuw is kan volgende maand alweer oud zijn. Dus op de vraag of uw computer met oude drivers werkt kan normaal gesproken eenvoudig worden beantwoord met: ja. Niet altijd is er een directe relatie tussen een trage computer en oude Windows drivers. Omdat niet alle drivers evenveel worden gebruikt.
Zo wordt bijvoorbeeld de drivers van een webcam alleen gebruikt op het moment dat u de webcam activeert, terwijl de drivers van de videokaart altijd actief zijn. Indien u dus werkt met verkeerde of oude video drivers is de kans veel groter dat deze invloed heeft op de slechte pc performance of de internet snelheid.

Omdat een computer heel veel verschillende drivers heeft is het moeilijk om te bepalen welke drivers oud en geactualiseerd kunnen worden. Maar naast het bepalen welke driver oud zijn, is het updaten van een driver ook een klus. Het opzoeken van de exacte driver, downloaden en instaleren gaat niet altijd zonder risico. Gelukkig bestaan er ook handige applicaties die helpen bij het analyseren en actualiseren van drivers. Deze programma’s, ook wel driver scanner genoemd, zijn in staan om met behulp van één klik de computer te actualiseren.

Driver scanner maakt van een trage computer een snelle pc?

Maak een trage computer sneller met een driver scannerDit is een veel voorkomende vergissing. Een driver scanner kan inderdaad uw computer versnellen, doordat de nieuwe drivers efficiënter werken kan het apparaat sneller reageren. Maar een driver scanner is geen tuneup software. Tuneup software optimaliseert de computer terwijl een driver scanner uw computer onderhoud. Omdat normaal gesproken een trage computer veroorzaakt wordt door een gebrek aan onderhoud, is een driver scanner een goed product om uw computer stabiel en sneller te laten werken. Maar zoekt u alleen maar een methode om het maximale uit uw computer te halen dan is TuneUp software meer wat u zoekt.

Conclusie

Hardware en drivers spelen een belangrijke rol als het gaat om een goed functionerend systeem. Als een apparaat niet goed werkt of werkt met oude drivers kunt u last krijgen van een trage computer. Het is daarom belangrijk om drivers regelmatig te actualiseren. Dit kunt u doen met behulp van een driver scanner. Hoewel een driver scanner uw pc sneller kan maken, is het niet het hoofddoel van een driverscanner.
Zoekt u meer oplossingen om een langzame computer snel te maken? Dan raad ik u het artikel: trage computer of PC Speed Test.

Bronnen: Microsoft,