≡ Menu

Heeft u last van een trage computer?

Trage computer en oplossingenEr zijn verschillende factoren die een trage computer kunnen veroorzaken.
Deze factoren hangen vaak samen met het ontbreken van onderhoud aan de PC. Maakt u gebruik van een Mac computer? In dat geval kunt u het beste het volgende artikel lezen: Waarom is mijn mac traag?
Het opschonen van de computer, hetzij met een Mac of Windows besturingssysteem,  is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de systeem performance hoog blijft. Als u eenmaal een trage computer heeft, kunt meestal de pc sneller maken met een eenvoudige opschoon beurt. Om te bepalen wat er precies opgeschoond moet worden is het belangrijk dat u weet wat de oorzaak van uw trage pc is.


Wat voor een systeem heeft u: Windows Mac
Windows traag apple-logo-3
Windows traag Mac opschonen

Windows traag

Windows traag

Windows traag

Windows is een complex besturingssyteem en daarom is het vaak moeilijk om een oplossing te vinden voor een trage computer.
Om u zo goed mogelijk te helpen kunt hier onder aangeven wat u denkt wat er mis is met uw computer.

Ik geen idee waarom mijn computer zo traag is.Ik weet niet wat er mis kan zijn met mijn PC, wil mogelijke oorzaken weten Er verschijnen error messages.De computer vertoont foutmeldingen Waarschijnlijk is mijn PC besmet met een virus.Ik denk dat de computer besmet is met een virus. Ik heb een trage oude computerIk heb een oude computer en wil hem versnellen

1. Trage computer bij het opstarten (mogelijke oorzaken)

trage computer

Als u uw pc opstart, worden Windows en de door u geïnstalleerde programma’s en services opgeladen. Om een programma te kunnen opladen heeft uw computer informatie nodig. Deze informatie wordt configuratie genoemd. Er bestaan twee typen configuraties: de applicatie configuratie en de systeem configuratie.

In de systeem configuratie wordt aangegeven waar een programma bepaalde drivers of Dll’s kan vinden naast informatie over het systeem en gebruiker instellingen. De applicatie configuratie bevat  programma specifieke instellingen. Zonder deze configuratie kan geen enkel programma functioneren. Al deze informatie wordt opgeslagen in het Windows Register.

Het Windows Register speelt daarom een cruciale rol in het besturingssysteemAls u een trage computer heeft bij het opstarten, of er worden foutmeldingen vertoond, dan is de kans groot dat de oorzaak van het probleem in het Windows Register zit. Het Windows Register opschonen kan u helpen bij het oplossen van dit probleem. Dit doet u alleen met een top registry cleaner zoals de hierboven besproken Pc Keeper of  Regcure Pro. Vergelijk beide programma’s voordat u het Windows register volledig gaat opschonen en optimaliseren.

trage computer sneller makenWindows register vervuiling kan uw computer vertragen. Aanbevolen oplossing:

Start hier een gratis diagnose scan voor het Windows register met Pc Keeper

”Voorkomen is beter dan genezen!”

2. Wanneer is de computer traag?

Soms is het overduidelijk. Het opstarten van de pc duurt een eeuwigheid en programma’s starten langzaam op. Zelfs het internet is niet vooruit te branden. Een hele trage computer is een pc die constant hangt, of vastloopt. Een andere factor die dit probleem kan veroorzaken: niet goed werkende opstartprogramma’s en/of services. Dit zijn opstartprogramma’s die op het zelfde moment als Windows opstarten. Hoe kunt u dat oplossen? Door zoveel mogelijk opstartprogramma’s uit te schakelen.

Is er een eenvoudige oplossing om een hele trage computer sneller te maken?
Jazeker: de pc opschonen!

Zoals eerder aangegeven, een groot deel van computerproblemen worden veroorzaakt door de computer niet, of slecht te onderhouden. In het artikel: eenvoudig de computer opschonen, vind u instructies om de computer op te schonen.

3. Uw computer is af en toe traag

Als uw computer goed presteert maar langzaam wordt bij speciale acties, dan ligt de oorzaak van het probleem op een ander gebied. Afhankelijk van wat u voor een actie uitvoert, kan het probleem veroorzaakt worden door een virus of door slecht functioneerde hardware/drivers. Hoe kunt u dit oplossen?

De eerste stap is het controleren van uw computer op virus besmetting.
Virussen en malware staan bekend om hun negatieve effect op de pc performance. Vooral adware en spyware staan daar bekend om. Dit type malware  is er op uit om zoveel mogelijk persoonlijke gegevens van u te verzamelen om op basis daarvan “op maat” gemaakte reclame van producten aan u toe te zenden waarin u mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn. Met een erg trage computer als gevolg. Als u nog geen Spyware scanner heeft, raden we aan om een security oplossing te testen van SpyHunter of  van SurfRight in Enschede, de Hitman Pro. Check uw computer met een van deze goede spyware en antivirus programma. Voor meer informatie: Wat is nu de beste virusscanner? Op specifieke momenten, en vooral als u het internet gebruikt, merkt u dat uw computer traag wordt. Maar niet alleen uw computer wordt traag, u krijgt ook nog te maken met een ander probleem: een traag internet. Als uw computer traag is bij een specifiek programma en de pc is niet besmet met een virus. Dan kunt u twee dingen proberen: 1. Het betreffende programma herinstalleren; 2. Uw systeem drivers actualiseren; lees meer daarover in: update Windows drivers. Een ander artikel die u kunt lezen is: hoe moet ik een virus verwijderen van mijn pc?

4. Constant een trage computer

Als u altijd een hele trage computer heeft, is het probleem wat gecompliceerder.
Wat kunt u doen? Een pc met grote performance problemen heeft normaal gesproken een combinatie van problemen. Meestal zijn al deze problemen gerelateerd aan een gebrek aan goed pc onderhoud. Een opschoonbeurt is dan ook ons advies. In het artikel: computer opschonen, vindt u meer informatie en instructies over hoe u  dit in eenvoudige stappen kunt doen.

trage computer Aanbevolen:

Scan uw computer met behulp van PC Keeper en bepaal wat uw computer traag maakt.

5. Windows optimaliseren & Windows tuning:

Heeft u de instructies opgevolgd zoals gespecificeerd in het artikel computer opschonen, dan kunt u er zeker van zijn dat uw computer weer schoon is. Eenmaal schoon, kunt u beginnen aan het versnellen van uw computer, ook wel Windows Tuning genoemd.  Met het tunen van Windows kunt u de performance flink verbeteren.
Lees daarvoor de pagina: pc sneller maken of de specifieke artikels over Windows:

————–

Gerelateerde links: Oorzaak van trage computer, Bitdefender Internet Security Review, Computer Opschonen.