≡ Menu

Computer loopt vast

In het begin gebeurd het je één keer: uw computer loopt vast. Niks aan de hand denkt u, kan gebeuren. Zolang het niet erger wordt besteden we er geen aandacht aan. Maar na een tijdje merkt u dat het probleem steeds erger wordtComputer loopt vastDe pc loopt steeds vast! Is het nu te laat, of kunnen we dit computerprobleem nog oplossen?

Waar loopt de computer vast?

Er zijn veel redenen waarom een computer vast kan lopen, maar de meest voorkomende redenen zijn:

 • Een beschadigd Windows register:
  Als een programma of Windows bepaalde software elementen wil laden (DLL’s bijvoorbeeld) en kan deze elementen niet vinden kan dat vaak leiden dat de computer blijft hangen. Dit wordt vaak veroorzaakt door corrupte register sleutels en restbestanden die het Windows register vervuilen.
 • Hardware conflicten:
  Hardware kan ook vaak leiden tot een complete “vast pinner”.  Apparaten die niet compatible zijn met elkaar of werken met de verkeerde drivers leiden tot een vastlopende computer.

computer loopt vastDus als de computer vast loopt is het verstandig om het Windows register te controleren op fouten en de drivers te updaten. Het Windows register controleren en opschonen is geen kleinigheid waar je zelf aan kunt beginnen! Een fout kan leiden tot alleen maar ergere computer problemen. Het kiezen van een goede registry cleaner software is belangrijk, zeker aangezien er veel rommel wordt aangeboden op het internet. Twee betrouwbare registry cleaners zijn: de Registry Reviver en de Registry Mechanic.

computer loopt vastLees onze Registry Reviver Review!

Omdat het probleem ook door meerdere problemen kan ontstaan is het niet altijd even eenvoudig om het probleem op te lossen. Daarom is het ook belangrijk om het zover te laten komen.

Hoe voorkom je dat de computer steeds vast loopt?

Omdat 90% van alle computerproblemen veroorzaakt wordt door een gebrek aan computer onderhoud is deze vraag vrij eenvoudig te beantwoorden:

 • Computer opschonen:
  De computer regelmatig een opschoon beurt geven, dat wil zeggen het register opschonen, de harde schrijf schoon houden
 • Systeem actueel houden:
  Regelmatig worden nieuwe versie van drivers gepubliceerd op het internet. Deze nieuwe versies lossen problemen en compatibiliteit problemen op.

Hiermee voorkomt u dat de computer traag wordt en andere dat u andere soort gelijke computerproblemen krijgt. Het onderhouden van de computer is geen leuke bezigheid en veel personen zijn niet bekwaam om deze onderhoudstaken uit te voeren. Voor deze groep mensen zou ik [maintenancetool] aanraden. Een programma die al deze taken, voor u, compleet automatisch uitvoert. Onderhoud wordt zo kinder spel.

Wilt u weten of het Windows register in uw computer beschadigd is?
Download dan Pc Health Advisor en voer een gratis controle uit.