≡ Menu

Computerproblemen met hardware

Er zijn ontzettend veel factoren die computerproblemen kunnen veroorzaken.
Eén van hen zijn problemen die gerelateerd zijn aan de hardware die geïnstalleerd is in de computer. Hardware problemen zijn vrij eenvoudig op te lossen. Dit omdat het probleem normaal gesproken veroorzaakt kan worden door drie factoren:

  • Probleem met de hardware drivers
    • Fout of bug in de driver
    • Driver niet goed of verkeerde geïnstalleerd
  • Fouten in het Windows register
  • Hardware kapot
Hardware problemen

Hardware problemen oplossen

Om de oorzaak van het probleem te bepalen is het verstandig om eerst te controleren of de drivers goed functioneren. Ik raad u aan om de laatste versie van de drivers opnieuw te instaleren. Zo sluit u namelijk uit dat het probleem wordt veroorzaakt door een bug in de driver.  Als u niet weet hoe u een driver moet actualiseren kunt u gebruik maken van een driver scanner. Een driver scanner is een programma die u helpt om automatisch (alle) drivers op uw computer te actualiseren.

Als u de drivers heeft geactualiseerd en het probleem blijft, is het tijd om het Windows Register te controleren. Een fout in het Windows register kan heel veel verschillende problemen veroorzaken. Om het register te controleren op fouten, moet u gebruik maken van een registry cleaner. Daar komt u niet omheen. Meer informatie kunt u vinden op: registry cleaner, een blog die het nut van dit soort programma’s bekijkt.

Zijn de drivers geactualiseerd en het Windows register heeft geen fouten en het probleem blijft? Dan is de kans groot dat het hardware component kapot is.

Bronnen: runtime error.