≡ Menu

Runtime error oplossing

runtime error

Runtime error of te wel in het Nederlands een runtimefout, zijn vervelende errors. Dit omdat het probleem door veel factoren kan veroorzaakt worden. Zoals als de naam al eigenlijk aangeeft treedt de fout op, op het moment dat u een programma of Windows gebruikt.

Een runtime error kan door meerdere factoren veroorzaakt worden. Met een computer diagnose scan kunt u automatisch bepalen wat de oorzaak van het probleem kan zijn. Na het repareren en optimaliseren van uw computer zou de runtime error opgelost moeten zijn. Aangezien elke computer een unieke historiek en configuratie heeft, is dit altijd met zekerheid te beoordelen. Hier bespreken we de belangrijkste boosdoeners.

runtime errorsWat is de status van uw computer?

Lees hier veder voor het verkrijgen van een gratis computer diagnose scan.

 

Hier is een lijstje met de belangrijkste factoren die een runtime error kunnen veroorzaken:

1. Incompatibiliteit of probleem met het OS 2. Malware of virussen
3. Problemen gerelateerd aan hardware 4. Problemen met het geheugen

1.     Incompatibiliteit of probleem in Windows

Microsoft raadt aan om alle Windows Updates op uw computer te instaleren. Dit kan u inderdaad helpen als de runtime error veroorzaakt wordt door een fout in Windows of een van hun programma’s: Word, Excel Outlook etc. Maar zodra de problemen gerelateerd zijn aan de hardware dat uw systeem gebruikt zal het probleem zich blijven voor doen. Ik raad u dus eerst aan alle Windows updates te instaleren. Heeft u nog steeds het probleem, dan kunt u het Windows Register controleren.
Het Windows Register is brein van Windows en als daar een fout in zit, dan kunt u dit soort problemen krijgen.

[registrytool_ad id=a1 title=’Aanbevolen: Controleer het Windows Register op fouten.’ linktxt=’Klik hier en download een gratis scan van het Windows register’]

2.     Runtime error door malware of virussen

Zoals voor welke probleem uw systeem ook heeft, als uw pc besmet is met een virus kunt u een probleem nooit oplossen zolang het virus actief is op uw computer.
Indien u een runtime error heeft, scan uw systeem dan met een antivirus software. Heeft u geen virusscanner dan kunt u bijvoorbeeld [antivirustool] downloaden, u kunt vervolgens uw systeem gratis scannen op virussen en indien uw computer niet besmet is verwijderd u het programma weer van uw computer (u hoeft hem dus niet te kopen).

3.     Runtime error door problemen met Hardware

Omdat u met de vorige stappen, virus besmetting en Windows problemen heeft uitgesloten, gaan we de hardware eens bekijken.
Indien er een hardware component slecht werkt dan kan dat leiden tot runtime errors.
De oorzaak dat het apparaat slecht werkt kan normaal gesproken veroorzaakt worden door:

  • Hardware is defect
  • Zitten fouten (bugs) in de drivers van het apparaat

Het eerste wat u kunt doen is alle hardware drivers actualiseren. Ik zeg expres alle omdat heel vaak u niet weet welk apparaat de runtime error veroorzaakt. Het kan in ieder geval nooit kwaad al deze drivers te updaten, want als u systeem draait met nieuwe drivers werkt de pc normaal gesproken sneller en stabieler.

[drivertool_ad id=a1 title=’Aanbevolen: Update uw systeem drivers.’ linktxt=’Klik hier en download een gratis driver scan’]

4.     Problemen met het geheugen

Het kan voorkomen dat het gebrek aan vrije werkgeheugen deze runtimefout veroorzaakt.
Controleer als deze foutmelding optreedt het geheugen. Indien u ziet dat al het geheugen gebruikt wordt, sluit dan wat programma’s af. Heeft u alleen één programma actief? Dan is het tijd om het geheugen uit te breiden. Gebruikt u Windows Vista of Windows 7?  Dan zou u het artikel: ReadyBoost, Extra geheugen voor Windows 7 eens kunnen lezen hoe u eenvoudig het geheugen kunt uitbreiden en zonder kosten!

De meeste mensen gebruiken Windows optimalisatie software voor het aanpakken van deze problemen. Via een diagnose scan kunt u meteen zien wat er mis is en wat er aan gedaan kan worden. Met een klik kunt u vervolgens uw systeem onderhouden, repareren en bijwerken.

runtime errorsHeeft uw computer een onderhoudsbeurt nodig? 

Lees hier veder voor het verkrijgen van een gratis PC diagnose scan.

 

Bron: Microsoft over Runtime errors.