≡ Menu

Computer reageert traag en eenvoudige oplossingen

De meeste computerproblemen worden ontdekt als de computer traag reageert.
Het opstarten van Windows gaat langzaam en het tijdens het opstarten of het gebruiken van programma’s lijkt het of het programma eventjes bevriest. Als men geen acties onderneemt, direct na het ontdekken van deze symptomen,  wordt de computer steeds trager. Dit slaat op een gegeven moment ook over op de internet snelheid. De internet verbinding wordt niet langzamer maar wel de computer die elk verzoek moet verwerken.

Wilt u weten waarom uw computer traag reageert?

pc speed up scan
Klik hier en download Pc health Advisor en scan uw computer op problemen.

Computer reageert traag en de oorzaken

Een computer reageert traag als men weinig of bijna nooit de computer onderhoudt. Een aantal elementen spelen een sleutelrol in Windows als het gaat om performance.
Het Windows register is daarbij de hoofdrolspeler. In het Windows register zijn alle systeem, software en hardware configuraties opgeslagen. Dit houdt kort in dat elk programma het Windows register nodig heeft om goed te kunnen functioneren.
Als het Windows register beschadigd of vervuild (er staan veel elementen in het register die niet meer gebruikt worden) is,  dan staat dit vaak garant voor problemen. Naast het Windows  register kunnen ook de hardware drivers ervoor zorgen dat de pc traag reageert. Als een driver niet goed functioneert, is de communicatie tussen software en hardware slecht. Dit kan leiden tot haperingen bijvoorbeeld video of computerspellen.

Pc reageert traag en mogelijke oplossingen

Zoals eerder aangegeven is het goed onderhouden van de computer cruciaal voor een goed gezonde en snelle computer.

Wat voor een acties kunt u uitvoeren:

  • Opschonen en defragmenteren van de harde schijf
  • Repareren en opruimen van het Windows register
  • Instaleren van Windows Updates
  • Actualiseren van hardware drivers

Sommige van deze taken (zoals het updaten van de hardware drivers) zijn tijdrovend en het Windows register opschonen bijvoorbeeld ,kunt u niet handmatig doen. Hier voor moet u een tool, ook wel een registry cleaner voor gebruiken.

Pc reageert traag? Eenvoudige oplossingenVoor veel computer gebruikers is dit allemaal erg ingewikkeld. Gelukkig bestaan kant en klaar programma’s die al deze taken voor u kunnen uitvoeren.
Zo is bijvoorbeeld [maintenancetool] een zeer goed en complete oplossing om computerproblemen op te lossen en te voorkomen.

Bronnen: Computerproblemen, computer loopt vast.