≡ Menu

WINDOWS 10 SNELLER MAKEN

Kan ik echt nog Windows 10 sneller maken?

Windows 10 versnellenMicrosoft Windows 10 sneller maken en optimaliseren is altijd mogelijk omdat elk nieuw besturingssysteem te tweaken is. Windows 10 is technisch goed ontwikkeld, maar er zijn nog genoeg tips en tweaks mogelijk om Windows 10 te versnellen.

Kijk, in andere artikels die ik schreef over Windows XP en Windows 7 gaf ik tips om de opstart snelheid van Windows te versnellen. Deze tip kan ik bij Windows 10 schrappen aangezien Microsoft de relatieve trage opstart snelheid heeft verholpen door het implementeren van hybrid booting waardoor Windows 10 binnen een aantal seconden operatief is. Wanneer je daar al meteen problemen mee hebt, heeft dit maken met een hardware probleem of een malware indicent. Daar gaan we nu niet vanuit, want hybrid booting werkt prima binnen Windows 10, dat is alvast een flinke verbetering. Maar wat kunnen we nog meer verbeteren? Zodra je Windows 10 is opgestart kunnen we het volgende doen om het systeem te optimaliseren:

Windows 10 sneller maken adviesTrouwens, goede en complete Windows optimalisatie software aangepast voor Windows 10 kan je helpen om het Windows 10 te optimaliseren en te onderhouden. Ongeacht of Windows 10 daadwerkelijk beter is dan haar voorganger Windows 8, zal een Windows systeem onderhoud en beveiliging nodig hebben. Onze aanbeveling is de PCKeeper. Je kunt vanuit de PCKeeper direct een scan rapport versturen naar Microsoft gecertificeerde techneuten die het rapport verder analyseren. Ze kunnen verdere optimalisties van afstand voor Windows 10 voor je implementeren. Deze hulp is waardevol en bespaart tijd en ellende, vooral in het kader van malware incidenten en andere mogelijke Windows 10 problemen. Niet slecht, deze PCKeeper met Human Assistance voor het automatisch beveiligen, onderhouden en sneller maken van Windows 10!

Hier volgen een aantal tips om Windows 10 sneller te maken die jezelf kunt implementeren:

 • Onnodige animatie en schaduw effecten uitschakelen

Prachtige effecten en animaties zijn leuk voor onze ogen, maar een belasting voor de computer. Extra effecten en animaties voor het vergroten van de Windows 10 vreten CPU en RAM laadtijden. Wanneer je een laptop of computer hebt met niet zo veel CPU en minimale RAM, zul je meteen een meetbaar effect hebben wanneer je deze effecten uitschakelt.

Hoe kan ik deze animaties en effecten uitschakelen?

Open Systeem > Eigenschappen> Systeem Instellingen. Klik op Instellingen (Settings) beschikbaar in de Performance groep in de Advanced Tab. Je kunt ook het sysdm.cpl commando in Windows RUN (Win +R) tikken om dit schermpje op te roepen:

windows 10 sneller maken

 

De visuele effecten kun je wijzigen door op >instellingen< (settings) te klikken. Daar moet je de effecten die je niet meer wilt hebben uitvinken. Je zou de eerste 10 instellingen kunnen uitvinken. Wanneer je deze instellingen hebt gewijzigd zul je een merkbaar verschil merken in de systeem presaties van Windows 10.

 

 • Het uitschakelen van onnodige diensten om Windows 10 sneller te maken.

Het is typisch voor Microsoft Windows besturingssystemen dat er altijd een reeks van processen en diensten actief zijn waar een gemiddelde gebruiker helemaal geen baat bij heeft en gewoon zonder veel poespas kunnen worden uitgeschakeld. Wanneer je deze diensten en processen uitschakelt zal dit ten goede komen voor de algehele Windows 10 systeem prestaties. Hieronder volgt een lijst met typische diensten die zonder problemen kunnen worden uitgeschakeld:

 • Diagnostic Policy Service
 • Distributed Link Tracking Client
 • IP Helper,Offline Files
 • Program Compatibility Assistant Service
 • Portable Device Enumerator Service
 • Print Spooler (wanneer je geen printer gebruikt)
 • Remote Registry
 • Secondary Logon & Security Center

Windows 10 sneller makenTwijfel je of je dit echt wel kunt doen? Wil je meer aangepast advies? Dan kun je altijd een diagnose scan uitvoeren met de PCKeeper en het rapport automatisch laten versturen naar de technische dienst voor verdere analyse en aangepaste tips. Voor meer informatie: PCKeeper Recensie.  Wil je geen gebruik maken van deze dienst, dan kun je altijd naar PC Forums gaan voor tips.

 • Het uitschakelen van onnodige start-up apps. 

Windows 10 sneller maken kun je ook verwezenlijken door het uitschakelen van onnodige applicaties die meestarten en blijven meesnoepen van de systeem pretaties. Je kunt dit makkelijk doen door het openen van de Windows 10 Task Manager (Ctrl+ Alt + Del.). Je kunt daar vervolgens selecteren welke applicatie je wenst uit te schakelen.

Alleen door het toepassen van deze eenvoudige tips kun je al een verschil kunnen merken. Je zou ook instellingen binnen het Windows register van Windows 10 kunnen tweaken.

Windows 10 versnellenDit is iets wat je het beste niet zelf kunt doen, maar zou kunnen doen met behulp van een computer techneut. Waarom niet behulp van de PCKeeper. Bespaar je een hoop tijd, doe het in één keer goed met een Microsoft Certified expert danzkij de innovatie PCKeeper software. Windows 10 sneller maken, onderhouden, beveiligen en optimaliseren kun je uitstekend doen met de PCKeeper.

Ten slotte, er zijn nogal wat bedenkingen over het privacy beleid van Windows 10. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Comments on this entry are closed.

Previous post: