≡ Menu

Register opschonen

Waarom is het register opschonen belangrijk?

Het opschonen van het register is een van de belangrijkste taken als het gaat om de stabiliteit van uw pc te waarborgen en om de computer prestaties hoog te houden. Het opschonen van een register kun je het beste doen met een goede registry cleaner. Dit is een speciaal programma ontwikkeld voor het defragmenteren en opruimen van het Windows register. Het Windows register is zeer gevoelig. Kies alleen registry cleaners van erkende vendors. Onze keuze gaat naar Pc Keeper of PC Keeper.

Wat is eigenlijk het Windows Register?

Windows register opschonen


Het register is een database in het besturingssysteem Windows waarin instellingen worden opgeslagen van zowel het besturingssysteem zelf, applicaties, gebruikers en apparaten.
De bestandsassociaties, die bepalen welk programma wordt uitgevoerd om een bestand te openen, bijvoorbeeld zijn terug te vinden in het register.
” – Wikipedia

Terwijl u met de computer werkt, vinden er telkens wijzigingen plaats in het Windows Register. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat het register na verloop van tijd vervuild  raakt. Het installeren en verwijderen van software op uw pc laat resten na in het register, zoals bijvoorbeeld verloren geraakte bestanden, niet meer gebruikte opstartprogramma’ s en foute verwijzingen naar drivers. Het onderhouden van uw Windows register is een belangrijke taak bij het onderhouden van de computer. Onderhoudt u het register niet, dan wordt uw computer traag en onstabiel. Advies als u uw effectief de pc sneller wilt maken: het Windows Register opschonen en de harde schijf defragmenteren.

Hoe kan ik het register opschonen?

Zoals eerder aangehaald, Microsoft heeft bij Windows een klein programma toegevoegd om het Windows Register te beheren. Dit programma heet RegEdit en is niet makkelijk te vinden. Er zijn geen snelkoppelingen naartoe en er bevindt zich geen optie in het menu om het programma op te starten. Dit heeft Microsoft met opzet zo gedaan, en met goede redenen! Het is namelijk niet aan te raden om RegEdit te gebruiken als u geen computer specialist bent!

De structuur van het register is erg complex en moeilijk te begrijpen. Het wijzigen of verwijderen van een verkeerd element kan ernstige consequenties hebben. De enige oplossing om het register op te schonen is gebruik maken van een tool, een registry cleaner. Het is van cruciaal belang dat u een registry cleaner van hoge kwaliteit aanschaft. Goedkope varianten kunnen zelfs meer schade aan uw register toebrengen.

Test vrijblijvend een proefversie van de  bekende Pc Keeper.


Download en installeer Pc Keeper en controlleer of het Windows Register in uw PC beschadigd of vervuild is.
Voorkomen is beter dan genezen!

Tip voor een goede selectie van registry cleaners:

Ik raad u de website Registry Cleaner Advisor aan. Hier vind u uitgebreid advies over het nut van een registry cleaner en een uitgebreide beschrijving over de rol van het Windows Register in het besturingssysteem. Bovendien bespreken ze daar alle registry cleaners in overzichtelijke reviews.

Zoekt u een tool die naast het Windows Register ook andere reparaties kan uitvoeren? Bekijk dan het product PC Keeper.

Register opschonen van malware!

Ten slotte, denkt u dat uw problemen met het register te wijten zijn aan malware of een virus? In dat geval, zult u eerst de malware moeten verwijderen voordat u het Windows register kunt opschonen. Heeft u een goede virusscanner? Zo ja, scan uw systeem op malware. Zo nee, lees onze recensie over de beste virusscanner.

Terug naar het stappenplan om de computer sneller te maken of ga naar onze pagina over: hoe kan ik het beste mijn computer opschonen?

Comments on this entry are closed.

 • maurits August 24, 2011, 6:30 pm

  Start daar net mijn computer op en hij start normaal op,maar hij blijft maar naar internet bereik zoeken,en als ik een progamme aanklik dan duurt het een half uur voordat hij het eindelijk opent?

  Virus? Of niet,het is nogal lastig om een scan uit te voeren aangezien hij virus scanner amper start..

  • Frans Jacobs August 25, 2011, 11:01 am

   Hallo Maurits,
   Klinkt echt als een virus! Heeft u geprobeerd de pc los te koppelen van het internet, in de hoop dat het virus ‘ziet’ dat er geen internetverbinding is, zodat de pc een beetje sneller gaat en een virusscan kunt uitvoeren. Weet niet of u al een goed antivirus programma heeft? Heeft er nog geen probeer dan Panda Antivirus. Product van hoge kwaliteit.
   Maar goed als de pc niet voor uit te branden is heeft u een probleem. Dan zit er niks anders op dan hem opnieuw te instaleren. Daarom is het altijd verstandig om ervoor te zorgen dat u pc beschermd is tegen virussen. Voorkomen is beter dan genezen!
   Succes!

Next post:

Previous post: