≡ Menu

VIRUS VERWIJDEREN

Wil je een virus verwijderen van je computer?

virus verwijderen adviesEen virus is een bepaald type van malware. Malware is een verzamelnaam voor alle mogelijke kwaadaardige software programma’s die ontwikkeld zijn om computers te besmetten met slechte intenties. Een virus valt dus onder de noemer malware en onderscheidt zich zelf weer in 3 categorieën: bestandsvirussen, Macrovirussen en Bootsectorvirussen. Het wezenlijke van de werking van een computer virus is dat het gaat om een kwaadaardige viruscode die wordt toegevoegd aan bepaalde programma’s en worden geactiveerd wanneer het betreffende programma of bestand opent. Bijvoorbeeld, een Macrovirus verspreidt zich via bestanden die gebruik maken van macro’s, zoals Word-documenten. Zodra Word en het besmette bestand wordt geopend, wordt het virus geactiveerd. Toch, een virus wordt tegenwoordig minder ingezet om computers te besmetten dan voorheen. Het is vandaar belangrijk dat het antivirus programma dat je wilt inzetten niet alleen een virus verwijderen kan, maar ook alle andere type malware die mogelijkerwijs op je computer zit verstopt.

Is je computer besmet met een virus variant of een bepaalde spyware variant? 

Klik voor een gratis malware diagnose scan met de SpyHunter!

virus verwijderen

De SpyHunter kan niet alleen alle varianten van spyware en virus verwijderen, maar ook zeer moeilijk te detecteren rootkits. Deze worden vaak in combinatie met een Trojaanse paard op de computer gezet via bekende kwetsbaarheden in software programma’s die op de computer staan. Ja zeker, een trojaans paard verwijderen kun je ook doen met de SpyHunter.

Een virus verwijderen met een gratis virusscanner?

De Spyhunter is geen gratis virusscanner. Wanneer je op zoek bent naar een gratis virusscanner kun je het beste mijn artikels lezen over de Microsoft Antivirus of  de Avast Antivirus software. Wanneer je op zoek bent naar de beste virusscanner, dan moet je goed beseffen dat deze niet gratis is. Helaas, is het zo dat gratis virusscanners geen afdoende functionaliteit noch bescherming bieden. Natuurlijk ben je beter af met een gratis variant, maar besef goed dat deze alleen worden ontwikkeld als een ingang naar een meer completere betaalvariant die meer bescherming en opties biedt. Een concreet voorbeeld is de software van MalwareBytes Anti-Malware.

Voor meer informatie:

Comments on this entry are closed.