≡ Menu

Opstarten versnellen van Windows 7

Het opstarten van Windows 7 is in vergelijking met Windows Vista al een stuk sneller.
Maar zoals bij elke Windows versie, na verloop van tijd duur het opstart proces telkens langer.
Ik heb wel eens een aantal keren een computer gezien waarbij je tijdens het wachten tot de computer is opgestart, tijd genoeg hebt om een boek te schrijven. Een snelle pc is veranderd in een trage computer.

Hoe kan dit gebeuren en wat is de oorzaak hier van?

Het merendeel van computer performance problemen zijn direct gerelateerd aan het ontbreken van computer onderhoud. We gebruiken de computer alleen maar. We downloaden en installeren software van het internet, zonder de kwaliteit van het programma te weten. Ruimen nooit op wat we niet meer gebruiken, en we denken dat het systeem actualiseren iets is, wat alleen computer freaks doen. Dit alles heeft als gevolg dat de computer vervuild en verouderd raakt en er steeds meer problemen op duiken die nooit opgelost worden.

Daarom is het opruimen en actualiseren van den computer een must om de computer stabiel en snel te houden. Er bestaan programma’s die u bij het computeronderhoud kunnen helpen. Bijvoorbeeld het programma Pc Health Advisor, Pc Health Advisor is een programma waarmee u met behulp van één muisklik uw computer kunt repareren, opschonen, actualiseren en versnellen.
Ik raad u aan het programma te downloaden en gratis het gratis te proberen.

Versnel het opstarten van Windows 7 in één klik.
Download en installeer Pc Health Advisor en laat dit programa uw computer versnellen.

Hoe kan ik het opstarten van Windows 7 versnellen?

Op het moment dat Windows opstart vinden er veel activiteiten plaats op de computer. Dit omdat Windows niet het enige programma is dat opstart als u de computer aanzet. Er zijn veel zogenaamde opstart programma’s en services die tegelijk met Windows opstarten.

Opschonen

Elk programma dat opgestart wordt consulteert het Windows Register om benodigde opstart informatie / configuratie op te vragen. Zonder deze informatie zou geen enkel programma kunnen opstarten. Het is dus belangrijk dat het Windows Register schoon (geen overbodige informatie bevat) en zonder fouten functioneert.

Ook de harde schrijf speelt een sleutelrol tijdens het opstarten van de computer. Uiteindelijk wordt daar alles van geladen en opgeslagen. Een schone harde schijf die gedefragmenteerd is versnelt aanzienlijk het opstarten van uw pc.

Ik raad u aan het artikel: computer opschonen te lezen voor meer informatie.

Optimaliseren

Als de sleutel elementen van de computer schoon zijn en goed functioneren, kunnen we overgaan naar het optimaliseren van het opstart proces. U kunt begrijpen dat hoe meer opstart programma’s er op uw computer actief zijn hoe langer u moet wachten totdat Windows 7 is opgestart.

Ik raad u aan het artikel: Uitschakelen van services in Windows 7 te lezen. Hier wordt u uitgelegd hoe u een aantal van deze opstart programma’s kunt uitschakelen.

Het opschonen en het uitschakelen zijn een van de belangrijkste stappen, die u als gebruiker kunt uitvoeren om uw computer sneller te laten opstarten. Maar u kunt nog verder gaan. U kunt bijvoorbeeld de opstart animatie van Windows 7 uitschakelen. De opstart animatie is het filmpje dat getoond wordt als u Windows start, de vier bollen in verschillende kleuren die samen het logo van Windows gaan vormen.

Om in één keer de opstartsnelheid te verbeteren en zonder gedoe kun u beter tune-up software gebruiken. Software die instaat zijn uw computer te versnellen door alle best practices in computer optimalisatie in één keer uit te voeren. Zo kan Pc Health Advisor bijvoorbeeld niet alleen de opstarttijd drastisch terug dringen, maar ook de algemene pc performance een flinke boost geven.

Wilt u meer weten over het optimaliseren van Windows, dan raad ik u aan verder lezen in het artikel: Windows 7 sneller maken.

Comments on this entry are closed.

Next post:

Previous post: