≡ Menu

Verwijderde bestanden terughalen

Kun je verwijderde bestanden terughalen?

Verwijderde bestanden terughalen is mogelijk. Het komt vaak voor dat men per ongeluk een bestand of bestanden van de computer wist. Het kan uiterst vervelend zijn als deze bestanden een belangrijke persoonlijke of financiele waarde hebben. Meestal voel men zich wanhopig, maar gelukkig is er een gemakkelijke manier om verwijdere bestanden weer te herstellen. Verwijderde bestanden terughalen doet men tegenwoordig met data recovery software. Desallniettemin moet deze data recovery software van uitstekende kwaliteit zijn. Op basis van onderzoek en verschillende vergelijkingen kunnen we u aanbevelen om een van de volgende file recovery software pakketten van Remo Recover te evalueren. Remo Recover maakt specialistische software voor data recovery voor Windows en Mac computers van een uistekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Naar gelang de computer die u heeft, kunt u hieronder deze software eens rustig bekijken:

1. Remo Recover Data Recovery Software:

REMO RECOVER for WINDOWS
—————— REMO RECOVER for MAC
Remo Recover website Remo Recover website

Klik hier als uw een Windows PC heeft.

Klik hier als u een MAC – Apple heeft.

 

Door het klikken op de download knoppen of  een van bovenstaande links kunt u meer lezen over deze software. We raden u aan om beide producten te vergelijken om te zien welke het meest geschikt voor uw computer is en bij uw eigen wensen past.

Hoe werkt de methode van verwijderde bestanden terughalen?

Om verwijderde bestanden weer terug te halen zal men moeten kijken naar aantal zaken die de methodiek veklaren. In de eerste plaats, wanneer bestanden per ongeluk verwijderd worden dan is het vaak zo dat alleen de referenties in de directory structuur verwijderd zijn. Doordat deze referenties zijn verdwenen, kunt u de bestanden niet meer terugvinden. De bestanden worden als het ware voorbereid om te worden overschreven. Zolang deze nog niet zijn overschreven met nieuwe bestanden is het mogelijk om verwijderde bestanden terug te halen met data recovery software. Een ander methode heeft te maken het een probleem op hardware niveau waarbij we te maken hebben met een beschadigde harde schijf en waarbij men via het bewerken van een master boot record, het repareren van het betandssysteem of de harde schijf partititie. Verwijderde bestanden moeten snel worden hersteld en veilig op een andere harde schijf worden opgeslagen. In die gevallen waarbij de harde schijf zeer bescchadigd is, zal het niet altijd mogelijk zijn om bestandsherstel te verwezenlijken door data recovery software en zal men een specialist moeten bellen. Deze data recovery specialist zal dan in een labratorium de harde schijf moeten openen en trachten de (gewiste) bestanden weer te herstellen.

Hoe kan ik vermijden dat ik verwijderde bestanden terughalen moet?

De harde schijf heeft onderhoud nodig en een aantal zaken zal men moeten doen om de kans te verkleinen dat file recovery nodig is:

1. Het is nodig om de harde schijf te geregeld te defragmenteren. Dit zorgt ervoor dat uw besturingssysteem meer soepeler met uw harde schijf kan communiceren voor het openen, opslaan, verwijderen en terughalen van verwijderde bestanden.

2. Het is nodig om uw harde schijf te partitioneren. Hierdoor kunt u de harde schijf opdelen in verschillende logische delen (partitions). Windows zal dan de harde schijf beschouwen als verschillende schijven en u kunt dan makkelijk backups maken van een partititie naar een andere partitie. Het maken van backups van uw bestanden naar een externe harde schijf is ook zeer aan te raden.

3. De harde schijf is een gevoelig onderdeel van uw computer en kan makkelijk beschadigd worden wanneer de computer valt. Wees voorzichtig met uw computer.

Conclusie

Verwijderde bestanden terughalen is mogelijk! Dus geen paniek, naar gelang de oorzaak van het probleem kan men data recovery software inzetten voor het terughalen van de gewiste bestanden. In het slechtse geval moet men naar de data recovery specialist stappen en daar een dure rekening krijgen. Het is aan te raden om uw harde schijf te onderhouden door o.a. deze te defragmenteren en voorzichtig om te gaan met uw computer. Voor goede software voor computer onderhoud en het defragmenteren van uw harde schijven, kunt u ons artikel lezen over PC Health Advisor.

Bronnen over verwijderde bestanden terughalen: