≡ Menu

Deactiveren van Windows 7 Aero Sneek & Peek features

In Windows 7 zit een standaard functionaliteit ingebouwd dat Aero Sneek en Aero Peek wordt genoemd. Deze feature is handig als u het scherm wilt delen om bijvoorbeeld twee documenten naast elkaar te tonen.

Hoe werkt Windows 7 Aero Sneek & Peek?

Omdat veel mensen de Windows 7 Aero Sneek & Peek functie nog nooit hebben gebruikt leg ik kort uit hoe het werkt. U selecteert het venster van een programma en houdt de linker muisknop ingedrukt. U sleept het scherm naar de rechter bovenhoek. Als u helemaal in de hoek bent ziet u een animatie (een cirkel die even op het scherm verschijnt). Als u nu de muis los laat bedekt het venster van het programma de helft van het scherm.
Als u deze actie herhaalt met het programma dat u op de linker helft wilt plaatsen (met als enige verschil het venster naar de linker bovenhoek te slepen) dan wordt het scherm van uw computer gedeeld door deze twee programma’s.

Windows 7 aero peek functie

Windows 7 aero peek functie

Gebruikt u Aero Sneek en Aero Peek niet? Dan gebruikt deze service alleen maar resources. In het kader van Windows 7 sneller maken, leggen we uit hoe u deze service uit kunt schakelen.

Uitschakelen van Aero Sneek en Aero Peek feature

Het uitschakelen van deze service is kinderspel, u hoeft deze geen computer ervaring te hebben om deze instructies goed uit te voeren.

Ga naar Control Panel / Configuratie scherm en vervolgens naar toegankelijkheid en dan toegankelijkheidscentrum. Selecteer de optie: “Vereenvoudig lees- en typetaken”.
Vink uit de optie: “Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze aan de rand van het scherm worden geplaatst.” U heeft nu de Aero Sneek functie uitgeschakeld.

Klik met de rechter muisknop op de Windows 7 startbalk. Selecteer “Eigenschappen”.
Vink de optie: “Gebruik Aero Peek…”  uit. U heeft nu beide functies gedeactiveerd.

Bronnen: Microsoft: Toegankelijkheids functies.