≡ Menu

Belangrijkste veroorzaker van pc problemen: Het Windows Register

Het Windows register: het brein van uw computerHet Windows register speelt een cruciale rol in het goed functioneren van een computer. Windows en elk programma dat geïnstalleerd is, gebruikt het register om benodigde informatie op te vragen om een bepaalde actie of functie uit te voeren. Denk bijvoorbeeld bij acties aan: het opstarten van Windows of programma´s, printen of het opzetten van een internet verbinding etc. Voor elke actie wordt informatie aan het Windows Register gevraagd.
Als het Windows Register veel elementen bevat of vol staat me vuilnis (register informatie die niet meer gebruikt wordt), dan kunt u performance problemen krijgen. In het begin merkt u niet dat de computer trager wordt, dit omdat het Windows Register nog schoon is. Maar met de tijd, wordt er steeds meer informatie in het register opgeslagen en merkt u dat de Pc steeds trager wordt. Dit is logisch omdat vinden van informatie in het Windows Register steeds meer tijd in beslag neemt. Het gevolg: het opstarten van Windows neemt veel tijd in beslag, het opstarten van programma is langzaam, een traag reagerend systeem. Het is dus belangrijk om het Windows Register in een goede staat te houden: schoon en gedefragmenteerd.

Hoe kan ik het Window Register opschonen?

Om te voorkomen dat u een trage computer krijgt is het belangrijk om af en toe het register op te schonen. Zoals eerder werd aangegeven, het Windows Register speelt een cruciale rol in het besturingssysteem van Microsoft. U kunt zich dus wel voorstellen dat het opschonen van het Register een taak is dat met precisie moet worden uitgevoerd. Het verwijderen van elementen uit het Windows register die niet verwijderd zouden mogen worden kan tot funeste gevolgen leiden. Microsoft geeft daarom de gebruikers ook geen toegang tot het Windows register om het register handmatig op te schonen. U heeft een tool/programma nodig om deze taak uit te voeren. Zo een programma heet een registry cleaner. Een goede registry cleaner is instaat om naast het opschonen, fouten in het register te detecteren en te repareren. Verder als u een registry cleaner van een goede kwaliteit gebruikt is een registry cleaner ook in staat om het Window register te defragmenteren. Bekende pure registry cleaners zijn de RegClean PRO en Pc Keeper.

Software om het register op te schonenWilt u fouten in het Windows Register opsporen en repareren met één van de meeste gebruikte registry cleaners?
Download en installeer Pc Keeper en bepaal wat in uw PC problemen veroorzaakt 

Lees meer over Registry cleaners in het artikel: Het nut van een registry cleaner. Regelmatig wordt mij gevraagd of het opschonen van het Windows Register nodig is voor alle Windows besturingssystemen. Het antwoord is: Ja het is nodig voor alle Windows versies. Vanaf Windows 95 tot en met Windows 8 vormt het Windows Register het brein van uw computer en deze moet onderhouden worden. Het onderhouden van het Windows Register is een belangrijk stap bij het opschonen van een pc. Meer informatie kunt u vinden op computer opschonen.