≡ Menu

MSMPENG.EXE

MSMPENG.exe wordt vaak op vele andere websites bestempeld als mogelijke malware. Het grappige is dat MSMPENG.exe normaliter niks te maken heeft met malware, maar juist het tegenover gestelde! Het proces is namelijk gerelateerd aan de Windows Defender Microsoft antivirus software. Het is een typisch gratis virusscanner programma dat Microsoft er standaard bij stopt. Microsoft is niet de beste partij als het gaat om de ontwikkeling van antivirus software. Een probleem met het proces msmpeng.exe is daar vaak het bewijs van.

Msmpeng.exe vertraagt mijn computer!  

msmpeng-exeMsmpeng.exe kan de computer flink vertragen en cpu opeisen. Dit komt omdat dit proces gekoppeld is aan de virus engine van Windows Defender en Live OneCare.  De beste virusscanners mogen niet een computer vertragen! Microsoft virusscanners hebben nooit tot de top behoort. Ik zou gewoon de Microsoft antivirus programma’s van de computer keilen en er een betere voor in de plaats zetten. Dit bespaart je een hoop schijfruimte en vertragingen. Het belangrijkste voordeel is dat je computer beter beveiligd zal zijn.

Waarom zou ik echt moeten overstappen naar een beter antivirus programma?

microsoft msmpeng.exeDe reden waarom ik zo stellig hierover ben heeft te maken met het feit dat er geen goed alternatief is. De ergste vertragingen te wijten aan msmpeng.exe vinden plaats wanneer de Microsoft virusscanner zijn eigen directory gaat scannen op malware infecties. Inderdaad, dit is niet mals. Complexe modulaire malware varianten hebben vaak als doelstelling om de standaard Microsoft antivirus programma’s te omzeilen of om zeep te helpen. Het is dus erg belangrijk dat deze functionaliteit actief blijft. Het is mogelijk om o.a. Windows Defender zo in te stellen dat deze niet meer zichzelf gaat scannen op malware infecties. Dit is wat ik met nadruk nog eens afraad. Het zal je een vals gevoel van zekerheid geven, terwijl je computer lekker een rootkit bevat, je een deel bent van een botnet en je belangrijke gegevens al een kopie bevatten op een Russische server. Good luck! Nee, daarom wil ik mijn lezers aanraden om te investeren in de beste virusscanner die er beschikbaar is. Voor meer informatie:

Bron:

Gerelateerde problemen:

Comments on this entry are closed.

Next post:

Previous post: