≡ Menu

AVAST ANTIVIRUS

Waarom koos ik voor de Avast Antivirus Pro, en nu niet meer? 

Ik heb lang de gratis Avast antivirus software gebruikt. Voor een paar jaar geleden ben ik overgeschakeld naar de Avast Antivirus Pro versie omdat deze een SafeZone module bevat die ontbreekt in de gratis versie. De SafeZone module biedt namelijk een belangrijke toegevoegde waarde wanneer je veel online bankiert en online betalingen verricht.

avast antivirusCybercriminelen willen graag online bankrekeningen plunderen via phishingaanvallen en andere complexe trucs. Met de SafeZone kan ik vertrouwde winkel- en bankensites laden in een beveiligde omgeving die niet kan worden ingeziend door derden en kwaadaardige programma’s. Aangezien ik veel betalingen online verricht en me bewust werd van de risiko’s, besloot ik de Avast Antivirus Pro te kopen en de SafeZone te gebruiken. Dit blijkt nu des te meer relevant aangezien banken haar klanten tegenwoordig aansprakelijk willen stellen voor malware incidenten. In ieder geval, ik ben tevreden over de SafeZone in de Avast Antivirus Pro module, toch ben ik nu in dubio over een meer uitgebreide premium oplossing Avast heeft ontwikkeld: Avira Internet Security 2014 .

Avast Antivirus versus Avast Internet Security

avast antivirus versus internet securityIk moet zeggen, de Avast Antivirus Pro software mist een aantal belangrijke componenten die wel zitten in de Avast Internet Security software. In de eerste plaats, bevat de Avast Antivirus software geen spamfilter. Avast bouwt robuste spamfilters die frauduleuze e-mails er mooi uit haalt. Spam wordt ook complexer en beter ontwikkeld waardoor het nog steeds vaak voorkomt dat mensen voor de gek worden gehouden. Het beruchte politievirus verspreidt zich o.a. door goed opgezette fraudulente emails. Vandaar een gevancanceerde spamfilter is een mooie extra beveiligingslaag. Toch, dit gaf mij niet echt de doorslag om over te stappen van de Avast antivirus software editie naar de internet security editie. De doorslag was het feit dat er een Automatische software-updater in zit. Waarom is dit belangrijk?

Het bijhouden van software updates voor alle programma’s is in feite een cruciaal component bij het beveiligen van computers. Het probleem is dat de meeste malware zo ontwikkeld is om bepaalde veiligheidslekken te benutten die ontdekt worden in software. Wanneer je met lekke software surft, surf je in feite met een een raam open in je pc waardoor een cyberdief naar binnen kan komen. Vandaar dat het zo belangrijk is om alle software updates uit te voeren op de computer om deze veiligheidslekken ongedaan te maken. Dit is iets wat de Avira Internet Security 2014  software voor je kan doen. Het zelf handmatig bijhouden van alle updates voor alle programma’s is een moeilijke, tijdrovende taak. Nou, over die taak en bijkomende risico’s hoef ik me geen zorgen meer te maken wanneer ik de Avast Internet Security software gebruik.

avast antivirus recensieTen slotte bevat de Avira Internet Security ook een dubbele firewall die extra bescherming geeft bij malware aanvallen. Dit maakt de Internet Security software van Avast zeer compleet. Al deze overwegingen hebben me er van overtuigd om dit jaar over te stappen van de Avira Antivirus Pro editie naar de Avira Internet Security editie. Ik vervolgens gezocht naar een goedkope licentie met korting ….. en die heb ik gevonden!  De Avira Internet Security editie kost normaal zo’n 50 euro, hier kun je deze complete Avast antivirus software kopen met een mooie korting: Aanbieding Avast – Avast Internet Security 2014.

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

 

 

Comments on this entry are closed.