≡ Menu

MRT.EXE

Waar staat MRT.EXE voor? Waarom verbruikt het zo veel CPU?

Wanneer MRT.EXE actief is wil dat zeggen dat  de Microsoft Malicious Software Removal Tool je systeem aan het controleren is. MRT.exe is dus een virusscanner voor het controleren van Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows Server 2012, Windows Server 2008, en Windows Server 2003 voor infecties van bekende malware programma’s – inclusief for  Blaster, Sasser, en Mydoom—. Dit Microsoft antivirus progamma helpt dus bij de verwijdering van deze malware soorten en moet worden beschouwd als een hulpmiddel.

mrt.exe cpu

Helaas, Microsoft is niet de beste aangewezen partij voor het ontwikkelen van antivirus programma’s. Trage computer door MRT.exe? De reden waarom MRT.exe uw systeem vertraagt is doordat de Microsoft Malicious Software Removal tool nogal wat rekenkracht vergt. De beste virusscanners belasten niet uw systeem en kunnen ook alle type malware netjes van een Windows systeem verwijderen. Ik snap niet waarom Microsoft dit programma laat mee draaien.  Vooral omdat ook de effectiviteit van het programma om de betreffende virus goed te verwijderen ter discussie staat. Wat doe je wanneer de Microsoft Malicious Software Removal tool er niet in slaagt om de betreffende malware te verwijderen?

Aanbeveling ten aanzien van MRT.exe?

mrt.exeIk zou het programma gewoon van de computer verwijderen en investeren in een beter alternatief. De SpyHunter is een uitstekende malware remover en bevat ook een helpdesk. Deze kun je benaderen wanneer de betreffende malware zich moeilijk laat verwijderen. Vervolgens doen ze het werk voor je van op afstand. Deze dienst kost normaliter zeer veel geld, maar zit gewoon bij de SpyHunter erbij aangezien de SpyHunter normaliter alles zonder problemen kan verwijderen. Aanbevolen: lees de review over de SpyHunter! Een ander artikel die je kunt raadplegen is een overzicht van de beste antivirus software: selectie beste antivirus programma’s. Dus, gooi MRT.exe van je bestand en investeer in een fatsoenlijke antivirus oplossing.

De feiten over mrt.exe op een rijtje:

Naam: MRT
Bestandsnaam: MRT.exe
Command: “C:\WINDOWS\system32\MRT.exe” /R
Beschrijving: Microsoft spyware remover &  Malicious Software Removal Tool
Bestandslocatie: %System%
Startup Type: dit startup entry wordt automatisch opgestart van Run, RunOnce, RunServices, of RunServicesOnce in het Windows register.
HijackThis Categorie: O4 Entry

Belangrijk: %System% is een variabel dat verwijst naar een Windows systeem folder.  Deze is altijd te vinden op  C:\Windows\System voor Windows 95/98/ME, C:\Winnt\System32 voor Windows NT/2000, of C:\Windows\System32 voor Windows XP en Vista. Wanneer het bestandsnaam MRT.exe daar niet in staat en op een andere folder staat opgeslagen, dan heb je te maken met een virus! Voor meer informatie: hoe kan ik het beste een virus verwijderen?

Andere artikels:


Bronnen:

Comments on this entry are closed.

Next post:

Previous post: